Mooie slaapkamer ideeën: 4x inspiratie

Bij Woonblog vind je de leukste wooninspiratie en mooie slaapkamer ideeën. Een slaapkamer gezellig, sfeervol en comfortabel inrichten kan best een klus zijn. Het is daarom belangrijk dat je voldoende slaapkamer inspiratie opdoet, zodat je een idee krijgt wat je mooi vindt en wat er bij jou past. Wij zijn daarom op zoek gegaan naar 5x mooie slaapkamer ideeën. Lees je mee?

1. Mooie slaapkamer ideeën: verlicht de ruimte

Je kunt de slaapkamer op een eenvoudige en goedkope manier veel sfeer geven. Plaats bijvoorbeeld leuke lampjes in de kamer. Je kunt lampen op de nachtkastjes zetten, maar ook in de hoek van een kamer. Een kroonluchter boven het bed doet het ook altijd goed. Met de juiste verlichting creëer je een fijne en rustige sfeer in de slaapkamer.

Om nog meer sfeer toe te voegen aan de slaapkamer kun je bepaalde hoeken van de kamer verlichten met kaarslicht. Kaarslicht straalt veel warmte uit waardoor er een romantische sfeer ontstaat.

slaapkamer verlichting

2. Romantische slaapkamer ideeën

Mooie slaapkamer ideeën: een romantische slaapkamer is altijd goed! We zagen net al hoe je de slaapkamer een romantische touch kunt geven, namelijk met kaarslicht. Natuurlijk zijn er nog veel meer woonideeën waarmee je jouw slaapkamer kunt omtoveren tot een romantisch hutje!

Denk allereerst na over de kleuren die je in de slaapkamer wil gebruiken. Typische kleuren voor een romantische slaapkamer zijn: wit, roze, paars en rood. Wissel deze kleuren af met verschillende pasteltinten. Soms zien we ook slaapkamers die blauwtinten met elkaar mixen en matchen, zoals: zeeblauw, koninklijk blauw, baby blauw en donkerblauw. Door van 1 kleur verschillende tinten te combineren ontstaat er ook een hele fijne sfeer in de slaapkamer.

romantische slaapkamer

3. Fotolijstjes en schilderijen in de slaapkamer

Op zoek naar mooie slaapkamer ideeën? Geef jouw slaapkamer een speelse touch door verschillende fotolijstjes en schilderijen op te hangen. Kies en combineer verschillende soorten en grootte van lijstjes. Dit ziet er juist superleuk uit. Je kunt in de lijstjes foto’s hangen, maar teksten, figuurtjes of andere afbeeldingen maken het geheel ook helemaal compleet.

Hang de lijstjes aan de muur of zet ze boven je bed. Als je ervoor kiest om de lijstjes boven je bed te zetten, zorg er dan wel voor dat ze vast staan tegen de muur. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een klein schroefje tussen het haakje van de lijst en de muur te slaan. Zo voorkom je dat de lijsten naar beneden vallen als je ligt te slapen.

mooie slaapkamer ideeën

4. Hotel chique: luxe slaapkamer ideeën

Houd jij van een de woorden: warmte, luxe, donkere tinten, fijne materialen en comfort? Dan is een luxe slaapkamer misschien wel iets dat bij jou past! Een luxe slaapkamer heeft de perfecte combinatie tussen comfort en uitstraling. Het gebruik van bruintinten en mooie materialen zoals linnen, wol, velvet en katoen passen goed binnen deze woonstijl.

Plaats een groot bed met veel kussens in het midden van de kamer. Leg een groot, hoogpolig kleed onder het bed en ga voor subtiele nachtkastjes met lampenkappen erop. Zet voor het bed een mooie fauteuil of kies voor 2 stoeltjes. Zo wordt jouw slaapkamer echt hotel chique.

mooie slaapkamer ideeën

Meer mooie slaapkamer ideeën?

Ben je op zoek naar meer mooie slaapkamer ideeën? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Babykamer inspiratie: 4x originele ideeën, Zomerse slaapkamer ideeën: licht en kleurrijk, Slaapkamer inspiratie: 5x een kleurrijke slaapkamer, Slaapkamer inrichten in 5 stappen en Slaapkamer decoratie: 5 tips en ideeën

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten