Slaapkamer inspiratie: 5x een kleurrijke slaapkamer

Op zoek naar kleurrijke slaapkamer inspiratie? Iedereen vindt het fijn om in een gezellig en sfeervol huis te wonen. De uitstraling van een woning zegt veel over je persoonlijkheid en over je stijl. Je kunt je huis dus eigenlijk zien als jouw visitekaartje. De slaapkamer is de plek waar je ‘s ochtends wakker wordt, ‘s avonds televisie kijkt en het is de plek waar je jezelf even kunt terugtrekken uit een drukke omgeving. Het is belangrijk dat je jezelf fijn voelt in de slaapkamer. Wij hebben daarom wat slaapkamer inspiratie op een rijtje gezet voor een kleurrijke slaapkamer, kijk je mee?

Kleurrijk en zacht

Een kleurrijke slaapkamer hoeft niet druk te zijn met veel verschillende kleuren. Een kleurrijke slaapkamer kan zacht, sfeervol en toch kleurrijk tegelijkertijd zijn. Het is hiervoor belangrijk dat je de juiste kleuren kiest. Okergeel is het perfecte voorbeeld voor een zachte en gezellige kleur. Combineer okergeel met oranje- of blauwtinten in de slaapkamer, zo creëer je een hele fijne ambiance3 in jouw slaapkamer!

kleurrijke slaapkamer - slaapkamer inspiratie

Touch of red

Ben jij op zoek naar slaapkamer inspiratie voor een kleurrijke slaapkamer? Rood is een hele krachtige kleur met veel uitstraling. Je kunt ervoor kiezen om rood als basiskleur te nemen in jouw kleurrijke slaapkamer, maar je kunt deze kleur ook verwerken in de accessoires in de ruimte. Rood trekt snel de aandacht, het is daarom belangrijk dat je deze kleur geproportioneerd laat terugkomen.

Een rode/bordeaux kleur muur is erg mooi in de slaapkamer. Wanneer je deze kleur als basis neemt in de kamer, kun je dit aanvullen met wit- of zwarttinten. Hierdoor krijgt jouw slaapkamer een luxe uitstraling. Je kunt ook kiezen voor een rood bed of voor rood beddengoed. Op zoek naar mooi beddengoed voor een leuke prijs? Kijk eens via een site als bespaardeals.

kleurrijke slaapkamer - slaapkamer inspiratie kleurrijke slaapkamer - slaapkamer inspiratie

Slaapkamer inspiratie: ga voor blauw

Een kleurrijke slaapkamer kan een of meerdere basistinten hebben. De kleur blauw is een veelzijdige kleur die verloopt in andere kleuren zoals violet en cyaan. In het interieur kennen we veel verschillende tinten blauw. Denk aan lichtblauw, babyblauw, zeeblauw, groenblauw, donkerblauw en royal blauw.

Slaapkamer inspiratie: combineer verschillende tinten blauw in jouw slaapkamer. De kleur blauw staat voor puur en zuiverheid en dit benadruk je door de verschillende blauwtinten terug te laten komen in een ruimte. Ga bijvoorbeeld voor een donkerblauwe muur, een lichtblauw dekbed en babyblauwe kussens. Dit ziet er echt waanzinnig uit!

kleurrijke slaapkamer - slaapkamer inspiratie

kleurrijke slaapkamer - slaapkamer inspiratie

De romantische slaapkamer: roze en paars

De romantische slaapkamer is onmisbaar in het rijtje van leuke slaapkamer inspiratie. De romantische slaapkamer combineert warme en zachte kleuren met elkaar, waardoor er een relaxte sfeer ontstaat in de ruimte. Geschikte kleuren voor een romantische slaapkamer zijn dan ook roze, paars, grijs en donkerblauw. De combinatie van deze kleuren is erg krachtig.

kleurrijke slaapkamer - slaapkamer inspiratie

Slaapkamer inspiratie: gouden details & accessoires

De slaapkamer kan een krachtige uitstraling krijgen door het gebruik van de juiste details en accessoires. De kleur goud doet het altijd goed in de slaapkamer en hierin zijn tegenwoordig veel leuke accessoires te vinden. Denk aan gouden bijzettafeltjes, lampen, kussens, krukjes of gouden bloemen.

kleurrijke slaapkamer - slaapkamer inspiratie

Meer slaapkamer inspiratie?

Ben je op zoek naar meer slaapkamer inspiratie? Neem dan eens een kijkje tussen onze artikelen: Slaapkamer inrichten in 5 stappen en Slaapkamer decoratie: 5 tips en ideeën

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten