Slaapkamer decoratie: 5 tips en ideeën

Op zoek naar wooninspiratie voor de leukste slaapkamer decoratie? Wij zijn voor jou op zoek gegaan! Het kan soms lastig zijn om de slaapkamer leuk, gezellig en sfeervol in te richten. Toch is het belangrijk dat jij jezelf helemaal thuis voelt in jouw slaapkamer, want we zijn tenslotte ⅓ van ons leven in deze ruimte! Wil jij jouw slaapkamer helemaal pimpen? Lees dan snel verder en ontdek 5 tips en ideeën voor de leukste slaapkamer decoratie.

1. Slaapkamer decoratie: begin bij de basis

De basis van jouw slaapkamer is het belangrijkst. Denk aan de kleuren op de muur, de vloer, gordijnen en natuurlijk het bed. Zorg ervoor dat de basis van jouw slaapkamer rustig is. Kies voor een kleurpalet, dat maakt jouw kamer een geheel. Denk aan kleuren zoals natuurtinten in een landelijke slaapkamer, of ga juist voor hele felle kleuren.

slaapkamer decoratie

2. Decoreer jouw bed

Het bed is het grootste object in jouw slaapkamer en trekt dan ook gelijk de aandacht zodra je binnenkomt. Zorg er daarom voor dat jouw bed leuk bekleed is. Denk aan slaapkamer decoratie zoals kussens in verschillende vormen en kleuren en een mooi kleed op bed. Dat ziet er toch altijd leuk uit?

slaapkamer decoratie slaapkamer decoratie

3. Leg een vloerkleed neer

Slaapkamer decoratie: ga voor een vloerkleed! Niet alleen is een vloerkleed superleuk in de slaapkamer, het is ook nog eens heel fijn als je ‘s ochtends uit bed stapt! Ga voor een vloerkleed dat past bij de rest van jouw slaapkamer. Kies bijvoorbeeld voor een patroon die je terug laat komen in de kussens op bed, of ga voor een groot hoogpolig vloerkleed.

4. Slaapkamer decoratie: doe iets leuks met de muren

Deze slaapkamer decoratie is onmisbaar in jouw slaapkamer: een hele gave muur! Tover de muur achter jouw bed om tot een hele persoonlijke, kleurrijke en sfeervolle wand. Dat wil toch iedereen?

Ben jij helemaal weg van de industriële woonstijl? Dan is dit zeker iets voor jou! We zien tegenwoordig de betonlook weer helemaal terugkomen en dit is ook super gaaf tegen de muur in jouw slaapkamer. De betonlook geeft een robuuste en stoere uitstraling aan jouw slaapkamer.

Je kunt er ook voor kiezen om de muur in jouw slaapkamer te bekleden met mooi behang. Kies bijvoorbeeld voor een behang met leuke planten, dieren of figuurtjes. Of denk aan een mooi fotobehang, dat is ook super gaaf!

slaapkamer decoratie

slaapkamer decoratie

5. Slaapkamer decoratie

Stijl jouw slaapkamer helemaal af met slaapkamer decoraties. Decoreer jouw slaapkamer met nachtkasten, lampen, planten en andere accessoires. Hang bijvoorbeeld een grote kroonluchter boven je bed. Dit ziet er heel mooi uit en past bij iedere interieurstijl. Zet een leuke stoel neer in jouw slaapkamer. Zet hier een tafeltje naast met een grote plant erop. Leg wat boeken op het tafeltje en jouw slaapkamer is helemaal compleet!

Meer slaapkamer ideeën?

Ben je op zoek naar meer slaapkamer ideeën? Neem dan eens een kijkje bij de artikelen: Studentenkamer inrichten: 5 handige tips, Zolder slaapkamer inrichten: 4x handige tips!, 6x grijze slaapkamer ideeën: doe inspiratie op! en Slaapkamer inspiratie: de trends van 2019.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten