Betonlook tegels: tijdloze uitstraling
Woonkamer inspiratie Badkamer ideeën

Betonlook tegels: tijdloze uitstraling

Ze zijn er al weer een tijdje en we kunnen met een gerust hart zeggen dat ze nog wel even zullen blijven: tegels in betonlook of ook wel cementlook genoemd. Perfect voor een fraaie industriële look in je badkamer, maar zeker ook woonkamer. Strak, duurzaam en onderhoudsarm.

We kennen het allemaal wel uit de bouw: beton. De basis voor en het fundament onder bijna iedere (nieuw)bouw. Het beton van vandaag de dag bestaat uit materialen als zand en/of grind dat in combinatie met cement als bindmiddel de essentiële eigenschap heeft dat het uithardt na de toevoeging van water. Het eenmaal droge betonmengsel is een steenachtig materiaal dat ook niet meer oplost in water en zo, eventueel voorzien van metalen wapening, een prachtig bouwmateriaal vormt.

Betonlook tegels

Keramisch beton

Het is juist de robuuste uitstraling die ervoor heeft gezorgd dat de betonlook ook z’n intrede heeft gedaan in huis. Maar vergis je niet: de tegels lijken dan misschien van echt cement of beton te zijn gemaakt, ze zijn het zeker niet. Betonlook tegels zijn namelijk keramisch, wat wil zeggen dat ze bestaan uit klei die in een oven wordt gebakken met temperaturen van 750 tot wel 1.250 graden Celsius.

Op basis van hun eigenschappen hebben keramische tegels een groot aantal voordelen:

  • De tegels hebben een tijdloos design;

  • Ze zijn niet van echt beton of cement te onderscheiden;

  • Ze zijn duurzaam, slijt-, vuur- en krasvast en bijzonder sterk;

  • De tegels verkleuren niet, Uv-bestendig;

  • Keramiek is erg makkelijk te onderhouden;

  • In een groot aantal maten beschikbaar, ook XXL;

  • Geschikt voor zowel binnenshuis als buitenshuis;

  • Zeer geschikt om te combineren met vloerverwarming;

  • Vorstbestendig en hittebestendig (-50 °C tot +60 °C) en dus ook als buitentegel toe te passen.

Een nieuwe tegelvloer in betonlook is in de woonkamer zeer fraai te combineren met bijvoorbeeld houten meubels of in een keuken waarin veel hout is toegepast. Tegenover de industriële uitstraling van de tegels steekt het hout extra warm af.

Maar ook aan de wand doet de betonlook het meer uitstekend. Je badkamer, toilet of keuken krijgt er een zeer strakke en moderne look van die ook nog eens tijdloos is.

Betonlook tegels

Groter is beter

Betonlook/cementlook tegels komen het fraaist uit in een groot formaat. Dat zorgt voor extra uitstraling en de ruimte waarin ze worden gelegd lijkt hierdoor ook een stuk groter. Bijkomend voordeel van een groot tegelformaat is dat er minder voegen nodig zijn, waardoor het schoonmaken en het onderhoud nog eenvoudiger wordt.

Een veel toegepast formaat is een tegel van 90x90 cm. Deze zijn prima te verwerken en geven al een fraai resultaat. Maar het kan nog veel groter: wat dacht je van een heuse XXL-tegel met afmetingen van tot wel 120x240 cm of zelfs 160x320 cm? Als dat niet voor een geweldige uitstraling zorgt…

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten