Scandinavisch interieur

Fan van een Scandinavisch interieur? Dan ben je bij Woonblog aan het goede adres! Hier vind je namelijk de leukste artikelen met inspiratie voor een Scandinavische inrichting. We vertellen je precies hoe je je Scandinavische interieur opbouwt. Van de basis, de muren en de vloeren, tot de meubels en de accessoires.

Scandinavisch wonen

Maar wat is Scandinavisch wonen nou eigenlijk? Deze interieurstijl heeft een aantal opvallende kenmerken. Ten eerste wordt er veel gebruik gemaakt van lichte kleuren. Wit speelt de boventoon in het Scandinavische interieur. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, beton, stof en kurk. De meubels zijn strak en mooi, maar toch comfortabel en praktisch.

Scandinavische woonkamer

De aankleding van een Scandinavische woonkamer bestaat vaak uit planten. Ook hier komt het gebruik van natuurlijke materialen terug. Het kleurgebruik is vaak wat terughoudend, planten zijn daarom een mooie manier om toch kleur aan je interieur toe te voegen. Daarnaast zie je veel accessoires met geometrische prints (zoals kussens, vloerkleden en vazen) en posters aan de muur. Wil je toch een beetje kleur toevoegen? Ga dan voor neutrale kleuren of pasteltinten in je Scandinavische interieur.

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten