Scandinavisch wonen: inspiratie voor het hele huis
Wonen Slaapkamer ideeën Wooninspiratie Scandinavisch interieur

Scandinavisch wonen: inspiratie voor het hele huis

Scandinavisch wonen, we zien het steeds vaker. De Scandinavische woonstijl is populair in Nederland en dat is niet gek. De rust en eenvoud geeft veel sfeer in huis. Het toffe aan deze woonstijl is dat je de Scandinavische look door heel het huis kan trekken. Ga voor een Scandinavische woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer. Zo ontstaat er een geheel in jouw woning. Benieuwd hoe dit er dan uit ziet? Lees dan snel verder en doe wooninspiratie op!

Scandinavisch wonen: het hart van het huis

Scandinavisch wonen is hip en trendy, dit zien we dan ook graag terug in de woonkamer. De woonkamer is over het algemeen het hart van het huis: de plaats waar je samenkomt met vrienden en familie. Een Scandinavische interieur kenmerkt zich door alle lichte kleuren en natuurlijke materialen.

Houd de basis van het interieur wit en voeg hier basiskleuren zoals grijs aan toe. Zet een mooie plofbank neer waar je lekker in kunt relaxen en ga voor een houten bijzettafel. Hier en daar wat planten in de woonkamer maken de stijl helemaal af.

Scandinavisch wonen Scandinavisch wonen

Scandinavische keuken

Tegenwoordig zijn de woonkamer en keuken nauw met elkaar verbonden. Doe toffe keuken inspiratie op en tover jouw keuken ook helemaal om tot een Scandinavische keuken! Trek de stijl van de woonkamer door, zo creëer je een geheel in jouw huis.

Scandinavische keuken Scandinavische keuken

Scandinavische slaapkamer inspiratie

Een Scandinavische slaapkamer is mooi, maar vooral super rustgevend. En dat is precies wat de slaapkamer moet uitstralen! Plaats een mooi bed in de ruimte, denk bijvoorbeeld aan een grijze boxspring of aan een houten ledikant. Deze passen perfect bij de Scandinavische woonstijl.

Houd de rest van de kamer subtiel. Ga voor twee simpele nachtkastjes met wat lampjes erop. Je kunt kiezen voor een eenvoudig lampje met een kap, of voor een industriële hanglamp. En ja, je leest het goed: industrieel. Want dit stoere lampje past heel goed bij de Scandinavische look.

Scandinavische slaapkamer Scandinavische slaapkamer

Scandinavisch wonen: de badkamer

Er zijn veel verschillende soorten badkamers. Alleen al met de grootte, kleur, stijl en inrichting kun je allerlei kanten op. Een Scandinavische badkamer heeft dezelfde kenmerken als de andere ruimtes in een Scandinavische woning. Houd de basis van de badkamer dus ook licht (wit). Gebruik veel hout in de ruimte. Dit matcht mooi met wit.

Afhankelijk van de grootte van de badkamer, kun je de ruimte decoreren. Zet bijvoorbeeld een plantje neer bij het bad of op de wastafel. Leg een badmat op de vloer en zet een rieten mand neer om de gebruikte handdoeken in te deponeren.

Scandinavische badkamer Scandinavische badkamer

Meer Scandinavisch wonen?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie voor een Scandinavisch interieur? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Lichtgrijze slaapkamer: zacht, verfijnd en rustgevend, 5x Scandinavische woonaccessoires: ontdek ze nu!, Scandinavisch interieur: 5x originele woonideeën en Wooninspiratie voor een Scandinavisch interieur

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten