Scandinavisch interieur: 5x originele woonideeën
Interieur Wooninspiratie Woonideeën Scandinavisch interieur

Scandinavisch interieur: 5x originele woonideeën

Een Scandinavisch interieur straalt veel rust, sfeer en gezelligheid uit. Je kunt de Scandinavische woonstijl in je hele huis terug laten komen, zowel in de woonkamer, slaapkamer, badkamer en keuken. Je kunt er ook voor kiezen om enkel wat elementen uit deze woonstijl te gebruiken in jouw interieur. Een Scandinavisch interieur heeft namelijk heel veel verschillende soorten meubels en accessoires.

Er zijn tegenwoordig veel varianten op de Scandinavische woonstijl. Er wordt veel gespeeld met kleur en materiaalkeuze, maar natuurlijk ook met meubelstukken. Wij laten je een aantal originele woonideeën zien voor een Scandinavisch interieur, kijk je mee?

1. Heel veel lichte kleuren

De basis van een Scandinavisch interieur: heel veel lichte kleuren. In de Scandinavische woonstijl is wit een centrale kleur. De kleur wit wordt veelal aangevuld met kleuren zoals grijs, zandkleur en beige. Tegenwoordig zien we daar ook veel pasteltinten bijkomen, waardoor jouw woning een zomerse look krijgt. Pasteltinten kleuren perfect bij deze woonstijl, dus je mag gerust wat kleur gebruiken in jouw huis. Denk aan pastelkleuren zoals roze, blauw, groen, oranje en geel.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Anouk & Ivy. ?? (@anoukdekker) op 14 Mei 2019 om 12:44 (PDT)

2. Een hangstoel

De hangstoel is een bekend object, maar wordt vaak alleen in de tuin gebruikt. Een hangstoel past erg goed in een Scandinavisch interieur en dat is niet voor niets. Een hangstoel is vaak gemaakt van riet of hout, deze natuurlijke materialen zijn erg belangrijk binnen de woonstijl. Een hangstoel geeft een ruimtelijk gevoel mee aan de woonkamer. Dit komt omdat je onder en boven (soms ook door) de stoel door kunt kijken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mandy de Wit (@huisje_in_houten) op 14 Mei 2019 om 1:51 (PDT)

3. Eyecatcher in een Scandinavisch interieur

Voorheen straalde een Scandinavisch interieur alleen maar heel veel rust uit. Er waren weinig accessoires aanwezig en nergens lag specifiek de aandacht op in een ruimte. Tegenwoordig zien we dit steeds meer veranderen. Je mag best een eyecatcher in huis hebben, dit ziet er juist super gaaf uit. De rust wordt namelijk nog steeds bewaard door de lichte kleuren en natuurlijke materialen.

Hang bijvoorbeeld een groot schilderij op of ga voor een grote lamp in de kamer. Deze elementen trekken al snel de aandacht.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ❥ ONLINE POSTER KOPEN (@onlineposterkopen) op 13 Mei 2019 om 10:15 (PDT)

4. Scandinavisch interieur: ga voor een glazen deur

Een glazen deur als afscheiding tussen de woonkamer en hal of tussen de woonkamer en een andere ruimte is erg populair. De glazen deur heeft vaak een houten of stalen frame, waardoor de deur een charmante en verfijnde uitstraling krijgt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Exclusive Steel stalen deuren (@exclusivesteel.nl) op 12 Mrt 2019 om 2:20 (PDT)

Rust en toch een speelse uitstraling

De basis van een Scandinavisch interieur bestaat uit lichte, strakke elementen waardoor er een oase van rust ontstaat. Speelse elementen maken een interieur echter juist gezellig, want echt niet alles hoeft strak en wit te zijn.

Zet bijvoorbeeld verschillende soorten vaasjes bij elkaar op een plank. Mix en match verschillende kleuren, hoogtes en breedtes. Je kunt er ook voor kiezen om de mix en match methode toe te passen in het interieur, bij de eetkamerstoelen bijvoorbeeld.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Table du Sud (@table_du_sud) op 13 Mei 2019 om 3:00 (PDT)

Meer woonideeën voor een Scandinavisch interieur?

Ben je op zoek naar meer woonideeën voor een Scandinavisch interieur? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Wooninspiratie voor een Scandinavisch interieur, Scandinavische slaapkamer inrichten: 4x wooninspiratie en Scandinavische badkamer: kom helemaal tot rust!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten