Wooninspiratie voor een Scandinavisch interieur
Wonen Wooninspiratie Woonideeën Scandinavisch interieur

Wooninspiratie voor een Scandinavisch interieur

Scandinavisch wonen is razend populair. Een Scandinavisch interieur straalt een oase van rust uit. Less is more in een Scandinavisch interieur. Bij deze woonstijl is rust de kracht van de uitstraling. En dat is zeker niet saai! Door de juiste materialen en kleuren met elkaar te combineren maak je jouw woonkamer optisch groter, dat wil toch iedereen? Wij nemen je mee in deze Scandinavische woonstijl. Lees snel verder en doe wooninspiratie op voor een Scandinavisch interieur.

Scandinavisch interieur: heel veel wit

In een Scandinavisch interieur valt een ding altijd op: er wordt heel veel gewerkt met witte kleuren. Of het nu gaat om witte muren, een witte vloer/kleed, witte meubels of accessoires, de basis van een Scandinavisch interieur is wit.

landelijk en scandinavisch interieur

Grijze muren

Naast het gebruik van wit, kun je ook kiezen voor grijs. Kies een zacht kleurenpalet met grijs- en wittinten. Grijs straalt ook veel rust uit en past goed in deze woonstijl. Ga bijvoorbeeld voor een grijze muur in combinatie met een grijze bank, dat is altijd goed. Het is wel belangrijk dat je genoeg witte elementen laat terugkomen, dit zorgt voor een frisse look aan jouw interieur. Doe dit bijvoorbeeld door middel van witte kasten en kussens.

Scandinavisch interieur

Scandinavisch interieur: pasteltinten

Wil jij een rustig interieur, maar houd je ook van kleur? Binnen een Scandinavisch interieur vinden we hierin de perfecte match. Wit en pastel gaan uitstekend samen. Wat dacht je van de pastelkleuren: roze, groen, blauw en geel? Verwerk deze kleuren in de meubels en/of accessoires. Hierdoor krijgt jouw interieur een romantische uitstraling.

Scandinavisch interieur

Woonaccessoires

We hadden het er al eerder over: less is more. Maar ieder interieur heeft zo zijn accessoires nodig, het moet tenslotte een gezellige plek worden! Het is alleen belangrijk dat je niet te veel accessoires kiest voor in jouw huis.

Zet een aantal leuke planten neer in huis. Plaats deze bijvoorbeeld naast de televisie, bank of in een lege hoek. Een plant vult de ruimte op en geeft veel sfeer. Je kunt ook gebruik maken van een stoere kast. Een Scandinavisch interieur mag best een stoer element hebben, zoals een open kast. Wanneer je voor een open kast kiest, is het wel belangrijk dat je hier niet te veel inlegt. Dan kan het snel rommelig worden.

Scandinavisch interieur

Natuurlijke materialen in een Scandinavisch interieur

In de Scandinavische woonstijl zien we veel natuurlijke materialen terugkomen, zoals: hout, metaal, linnen, wol en riet. Deze materialen matchen goed met elkaar en de kleuren van deze materialen passen goed bij de basiskleuren wit en grijs.

Scandinavisch interieur

Scandinavisch interieur

Ga voor kleine bijzettafeltjes

Kleine bijzettafeltjes zijn heel populair en dat vinden wij niet gek! De combinatie van twee of meerdere bijzettafeltjes ziet er gezellig uit. Ga bijzettafels met een stalen frame en een houten blad, dat past helemaal in een Scandinavisch interieur!

Scandinavisch interieur

Meer wooninspiratie?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie voor een Scandinavisch interieur? Neem dan eens kijkje tussen de artikelen: Scandinavische slaapkamer inrichten: 4x wooninspiratie, Scandinavisch interieur: tover jouw huis helemaal om!, Scandinavische badkamer: kom helemaal tot rust! en Woonkamer inspiratie: ontdek welke stijl bij jou past!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten