Scandinavisch interieur: tover jouw huis helemaal om!

Ben je op zoek naar ideeën voor een Scandinavisch interieur? De Scandinavische woonstijl kenmerkt zich door witte muren, houten elementen en natuurlijke decoraties. Een Scandinavische inrichting brengt veel rust met zich mee, waardoor je jezelf snel thuis voelt in huis. Lees snel verder en doe inspiratie op voor Scandinavisch design.

Lichte kleuren in een Scandinavisch interieur

De keuze voor de kleur is bepalend voor de uitstraling van een ruimte. In de Scandinavische woonstijl is de basiskleur wit. Verf de muren wit en ga voor een lichte vloer. Een witte of grijze gietvloer past helemaal binnen de Scandinavische stijl. Een houten vloer is ook altijd goed. Kies voor een wat lichtere houtsoort, zodat het contrast niet te groot wordt met de witte muren.

scandinavische inspiratie

Combineer wit met pastelkleuren

Een Scandinavisch interieur is niet alleen maar wit. Vul je interieur aan met pastelkleuren. Denk aan pastel roze, groen en blauw. Deze zachte kleuren vullen de ruimte mooi aan en zorgen voor een verfijnde uitstraling.

Scandinavisch interieur

Scandinavische interieur: zorg voor genoeg lichtinval

In de Scandinavische landen is lichtinval erg belangrijk. In deze landen schijnt de zon maar een paar uur per dag en dit licht willen ze goed benutten. De lichte kleuren in een Scandinavisch interieur optimaliseren dit lichtinval waardoor iedere zonnestraal wordt benut. Zorg er dus voor dat je genoeg zonlicht binnen krijg in huis, dit vergroot jouw woning optisch en het geeft een heel mooi beeld.

Een Scandinavische inrichting

Tijd om de woonkamer in te richten! Een Scandinavisch interieur kenmerkt zich door haar functionele en strakke meubels. Ga voor een grote bank die bestaat uit rechte lijnen. Zet een een grote, houten bijzettafel voor de bank of ga voor kleine bijzettafeltjes die samen een geheel vormen. Leg een groot vloerkleed neer. Kies een kleed dat net een tintje lichter is dan bank, dit straalt veel rust uit.

scandinavische meubels

Decoreer jouw woonkamer

Een Scandinavisch interieur heeft veel accessoires. Leg lekker wat kussens op de bank in verschillende patronen. Combineer dit met een wollen kleed en je zit heerlijk op de bank.

Hang wat schilderijtjes of posters op aan de wand. Deze breken de grote, witte muur en dit ziet er ook nog eens super gezellig uit. Kies voor een poster met een mooie bloem of een leuk figuur dat bij jou past. Maak het persoonlijk!

Planten zijn ook echt onmisbaar in een Scandinavische woning. Zet een klein plantje, zoals een cactus, op de bijzettafel. Zet een grotere plant naast de bank en kies bijvoorbeeld een hangplant voor aan de muur. Tip: de ananasplant is echt super leuk!

Een Scandinavisch interieur v.s. een landelijk interieur

Een landelijk interieur kenmerkt zich door haar natuurlijke kleuren zoals bruin, beige en wit. De materialen hout, riet en linnen zie je veel terugkomen in deze woonstijl. De landelijke inrichting kan goed gecombineerd worden met een Scandinavische inrichting. De witte kleuren van een Scandinavisch interieur in combinatie met de bruine tinten en natuurlijke materialen van een landelijk interieur zijn echt de perfecte match!

landelijk en scandinavisch interieur

Meer ideeën voor een Scandinavisch interieur?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie voor een Scandinavisch interieur? Neem dan eens een kijkje tussen onze artikelen: Ontdek alles over Scandinavisch wonen, Scandinavische keuken: een aanvulling voor iedere woning!, Woonkamer inspiratie: ontdek welke stijl bij jou past! en Scandinavische badkamer: kom helemaal tot rust!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten