9 leuke planten voor in huis

Dit zijn de 9 leukste planten voor in huis. Zoals je misschien al gemerkt hebt zijn we gek op groen bij Woonblog! Vandaag vertellen we je welke planten het leukste zijn voor je interieur. Behalve dat planten er leuk uit zien, zijn planten in huis ook nog eens goed voor je gezondheid. Ze zuiveren namelijk de lucht in huis! Alle planten zorgen voor meer zuurstof in huis, maar sommige zuiveren ook giftige stoffen uit de lucht. Scroll verder voor een heleboel planten-inspiratie en ontdek welke planten de lucht van je huis zuiveren.

1. Pannenkoekenplant (Pilea peperomioides)

De pannenkoekenplant (Pilea peperomioides) is de laatste tijd ontzettend populair. Zo populair, dat het best lastig kan zijn om dit leuke retroplantje te bemachtigen. Gelukkig kun je dit plantje gemakkelijk stekken, het plantje maakt namelijk 'baby's'. Dus als je iemand in je omgeving hebt die de pannenkoekenplant in bezit heeft, dan moet het niet al te lastig zijn om er een te bemachtigen. De Pilea is makkelijk te verzorgen en staat het liefst op een plekje met indirect licht. Eén keer per week watergeven en je pilea groeit als kool! De pannenkoekenplant is niet giftig voor huisdieren.

2. Drakenbloedboom (Dracaena)

De drakenbloedboom (Dracaena) is één van de planten waarvan bekend is dat 'ie giftige stoffen uit de lucht zuivert. De drakenbloedboom komt in verschillende varianten. Wij vinden de 'lemon lime' het leukste, omdat de plant er zo vrolijk uit ziet. De plant is best groot en is daarom een leuke opvulling voor een kaal hoekje in je interieur. Hij is makkelijk te verzorgen, heeft maar gedeeltelijk zonlicht nodig (zo'n 3 uur per dag) en maar weinig water (pas als de grond droog aanvoelt hoef je de plant weer water te geven). Deze plant is giftig voor dieren, zorg daarom dat 'ie buiten bereik van je huisdier staat.

planten in huis

3. Gatenplant (Philondendron Monstera)

De Gatenplant (Philondendron Monstera) is nog een plant die de laatste tijd erg populair is! Hij past dan ook perfect in een botanisch interieur. Een plant waarmee je de jungle in huis haalt! De philondendron monstera is makkelijk te verzorgen. Hij heeft niet veel licht nodig, maar je moet wel zorgen dat de grond altijd licht vochtig blijft. Omdat de plant oorspronkelijk in het vochtige regenwoud groeit houdt 'ie van vochtige lucht. Het is daarom raadzaam om de bladeren van de plant af en toe te besproeien met een plantenspuit. Zo blijven de bladeren het mooiste en kun je lang genieten van je mooie kamerplant. Pas op, ook deze plant is giftig voor je huisdieren.

planten

Lees hier meer over een botanisch interieur en de woontrend urban jungle!

4. Goudpalm (Areca)

De goudpalm (Areca) is misschien wel een van de bekendste grote kamerplanten. De plant groeit snel en is een mooie opvulling in je interieur. Deze plant is alleen moeilijker te verzorgen dan je misschien denkt. De goudpalm krijgt namelijk snel bruine punten en houdt niet van zonlicht, maar wel van licht. Een raam op het noorden is de beste standplaats voor deze plant. Daarnaast is het belangrijk dat de grond altijd licht vochtig blijft. Een groot voordeel van de goudpalm is dat 'ie de lucht in huis zuivert van giftige stoffen. En op het juiste plekje is de goudpalm een prachtige klassieke kamerplant die je huis een vrolijke groene 'touch' geeft.

planten

5. Pauwenplant (Calathea)

De pauwenplant (Calathea) is een plant met een mooie tekening op de bladeren die aan de onderkant een prachtige bordeauxrode kleur hebben. De Calathea sluit iedere avond haar bladeren om ze 's ochtends bij de eerste zonnestralen weer te openen, hier komt dat ook de naam pauwenplant vandaan. De pauwenplant is een kamerplant voor de gevorderde plantenhouder, hij is namelijk wat moeilijker te verzorgen dan de gemiddelde kamerplant. De plant staat liever niet in direct zonlicht, zet 'm daarom in de schaduw. Daarnaast is het belangrijk dat de grond altijd licht vochtig is en dat de plant niet op de toch staat. Je moet 'm net een beetje meer in de gaten houden dan andere planten, maar dat is zeker de moeite waard. De pauwenplant is namelijk een prachtige toevoeging aan je interieur!

6. Olifantsoor (Alocasia)

De olifantsoor is nog zo'n prachtige grote tropische plant die het perfect doet in de botanische woonstijl. De plant heeft hele mooie grote bladeren die lijken op (je kan het misschien al wel raden...) het oor van een olifant. Het onderhoud van de Alocasia vergt wel enige kennis. De plant is namelijk gevoelig voor spint, een soort mijt die je plant aantast. De plant krijgt hier last van wanneer de luchtvochtigheid in huis laag is. Je kunt spint voorkomen door de plant regelmatig te besproeien. Daarnaast staat deze plant erg graag in het zonlicht, het is daarom belangrijk om een zonnig plekje uit te kiezen voor de plant.

7. Krulvaren (Nephrolepis)

De krulvaren is een heerlijke retroplant die een hele gezellige uitstraling heeft. Perfect om een saai en donker hoekje op te vrolijken. De krulvaren doet daarnaast ook wonderen voor de kwaliteit van de lucht in je huis, hij zuivert de lucht namelijk van giftige stoffen. De plant doet het goed in de schaduw en in een vochtige omgeving. De plant regelmatig besproeien helpt bij het mooi houden van de plant. Zorg ervoor dat de grond van de plant altijd licht vochtig blijft. Wanneer je de plant goed verzorgt kan de plant flink groeien, de bladeren kunnen wel 1 meter lang worden!

Wil jij graag overal in je huis planten? Je leest hier welke planten het beste in de badkamer kunnen!

8. Cactussen

Mocht je nou geen groene vingers hebben maar wil je wel planten in huis? Dan zijn cactussen de oplossing! Cactussen stellen weinig eisen aan hun plaats, ze doen het namelijk prima met weinig licht. Daarnaast hebben ze ook heel weinig water nodig, niet erg als je ze een keer vergeet dus! Cactussen komen in allerlei verschillende vormen, maten en kleuren. Er zit er vast wel eentje tussen die past in jouw interieur. Zet een heleboel kleintjes bij elkaar voor een leuk speels effect of kies juist voor een grote stoere cactus.

cactus

9. Vetplantjes en succulenten

Ook vetplantjes en succulenten zijn perfect voor mensen die geen groene vingers hebben. Er zijn een heleboel verschillende soorten vetplanten en succulenten te krijgen, maar één ding hebben ze allemaal gemeen: ze zijn makkelijk te onderhouden. De meeste van deze planten hebben het liefst een licht plekje, half tot helemaal in de zon (met uitzondering van de Sanseviera). Je hoeft ze maar weinig water te geven, af en toe een klein beetje maar zeker niet te veel. Het is niet erg als de grond een beetje uitdroogt tussen waterbeurten in, de plant groeit oorspronkelijk namelijk in de woestijn. Hieronder vind je een lijstje met verschillende soorten leuke vetplanten en succulenten:

  • Crassula

  • Aloë vera (ook een luchtzuiverende plant!)

  • Echeviera

  • Sanseviera

  • Rhipsalis

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten