7 planten perfect voor de badkamer
Badkamer ideeën Planten

7 planten perfect voor de badkamer

Planten in de badkamer zijn hip! Er is geen ruimte in huis die niet aan de plantentrend meedoet. Maar welke planten overleven jouw vochtige en donkere badkamer? Je ontdekt hier 7 planten die perfect zijn voor de badkamer!

Planten in de badkamer

Niet alle planten zijn geschikt voor de badkamer. Het is er vaak vochtig en warm en soms ook nog eens donker. Daarom overleeft niet zomaar elke plant het in een badkamer. Maar planten geven wel die unieke rustgevende sfeer aan je badkamer. Ze zijn het perfecte accessoire voor een perfecte relax badkamer. Gelukkig zijn er een heleboel planten die van een vochtige omgeving houden en die ook nog eens niet te veel licht nodig hebben.

1. De sansevieria (vrouwentong)

Deze plant overleeft bijna overal! De sansevieria (beter bekend als de vrouwentong) heeft dikke en lange bladeren en geeft een tropische sfeer aan je badkamer. De plant heeft weinig water en licht nodig en doet het prima in een vochtige omgeving.

2. De krulvaren

De krulvaren is de perfecte plant voor de badkamer. De plant houdt namelijk van een warme en vochtige omgeving! Deze plant doet het het beste wanneer je badkamer niet al te donker is.

3. De graslelie (spinnenplant)

De graslelie (ook wel de spinnenplant genoemd, niet omdat hij spinnen aantrekt maar om de vorm) overleeft alles. Deze plant kan tegen een donkere omgeving, vindt vocht en warmte niet erg en ziet er ook nog eens heel leuk uit!

4. De spathiphyllum (lepelplant)

De lepelplant staat bekend om haar luchtzuiverende werking! Daarnaast is deze plant perfect voor een vochtige en schaduwrijke omgeving. Kortom: een perfect plantje voor de badkamer.

5. Venushaar

Een andere soort varen: venushaar. Varens kunnen goed tegen een vochtige omgeving en zijn daarom perfect voor de badkamer. Deze plant heeft het graag warm en vochtig, dus wanneer je je badkamer laat luchten in de winter moet je 'm even in een andere kamer zetten zodat 'ie het niet te koud krijgt.

6. De philodendron monstera (gatenplant)

Heb jij nog geen gatenplant in huis? Tijd om er eentje toe te voegen aan je assortiment! De gatenplant doet het goed in de badkamer omdat 'ie van een hoge luchtvochtigheid houdt en niet al te veel licht nodig heeft.

7. Bromelia

Wil je een beetje kleur toevoegen aan je badkamer? Ga dan voor de bloeiende bromelia! Ook deze plant doet het goed in een vochtige omgeving, maar liever niet te donker.

Nog meer badkamer ideeën?

Op zoek naar nog meer badkamer ideeën, neem eens een kijkje tussen onze andere artikelen! Op zoek naar nog meer leuke planten voor in huis? Lees ook: 9 leuke planten voor in huis!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten