Ontdek jouw perfecte leeshoek: 5x inspiratie!

Ben je een 'ik lees elke dag'-lezer, of ben je een 'ik lees alleen als het zonnig is'-lezer? Het lezen van boeken is weer helemaal terug van weggeweest. Massaal worden boeken besteld op bol.com en Amazon.

Maar al je favoriete boeken moeten natuurlijk wel een prominent plekje hebben in je huis! En wie droomt er nu niet van om een boekenkast te hebben die vol staat en een heerlijk plekje om je helemaal in terug te kunnen trekken met een goed boek? Hier zijn vijf tips om zelf zo’n fijne leeshoek te creëren, zodat jij in stijl kunt genieten met van je goede boek:

leeshoek

De juiste plek

Zoek een rustig hoekje in je huis waar je je kunt terugtrekken. Dit kan een hoekje in de woonkamer zijn, een zonnig plekje bij het raam, of een rustige plek in de slaapkamer. Het belangrijkste is dat je er ongestoord kunt lezen.

zwarte boekenkast

Comfort voorop

Zorg voor een comfortabele stoel of bank waar je lekker in kunt zitten. Voeg wat kussens en een deken toe voor dat stukje extra gezelligheid. Een goede stoel kan het verschil maken tussen even lezen en urenlang genieten. Denk bijvoorbeeld aan een fauteuil waarin je kunt wegzakken of een chaise longue voor ultiem comfort.

ingebouwde boekenkast

Goede verlichting

Zorg voor voldoende licht. Dit kan een staande lamp, een tafellamp of muurlamp zijn. Goede verlichting is belangrijk om je ogen niet te vermoeien tijdens het lezen. Overweeg een dimbare lamp, zodat je het licht kan aanpassen aan de tijd van de dag en je stemming.

bruine boekenkast modern

Make it your own

Geef je leeshoek een persoonlijke touch. Dit kan met boekenplanken gevuld met je favoriete boeken, een paar kunstwerken aan de muur of wat planten voor een vleugje groen. Zo maak je de ruimte echt van jou. Hang bijvoorbeeld een inspirerende poster op of plaats een paar souvenirs van je reizen om de ruimte extra persoonlijk te maken.

hangplanken met boeken

Extraatjes

Kleine extra's kunnen je leeservaring verbeteren. Denk aan een bijzettafeltje voor je kopje thee of koffie, een voetenbankje om je benen te strekken, of een mand met extra dekens. Misschien een kleine luidspreker voor zachte achtergrondmuziek of een diffuser met je favoriete geuren om de sfeer compleet te maken.

Met deze tips kun je een heerlijke leeshoek creëren waar je optimaal van kunt genieten. Pak dat boek waar je al een tijdje naar uitkijkt, kruip in je leeshoek, zet een kop thee en lezen maar!


Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten