Scandinavische keuken: een aanvulling voor iedere woning!
Wonen Keuken inspiratie Wooninspiratie Woonideeën Scandinavisch interieur

Scandinavische keuken: een aanvulling voor iedere woning!

Natuurtinten, hout, licht en rust zijn kenmerkend voor een Scandinavische keuken. De sfeervolle en tijdloze uitstraling van de Scandinavische stijl is een goede aanvulling voor iedere woning.

De keuken is een plek waar veel tijd wordt doorgebracht. Lekker en gezellig koken, alleen of samen met vrienden en familie. Zorg ervoor dat jij je helemaal thuis voelt in jouw keuken. Lees verder hoe je jouw keuken kunt omtoveren tot een Scandinavische keuken.

De juiste kleuren en materialen voor jouw Scandinavische keuken

Een Scandinavische keuken straalt rust en comfort uit en wordt gekenmerkt door haar minimalistische en functionele elementen. Gebruik de juiste kleuren en materialen. Zorg ervoor dat wit de basiskleur is van jouw keuken en vul dit aan met grijstinten en pastelkleuren. Kies bijvoorbeeld voor witte keukenkastjes, witte muren en een bijpassende koelkast. Voeg grijze en pastelkleurige accessoires toe, zodat je keuken niet te eentonig wordt.

Daarnaast is hout heel belangrijk in een Scandinavische keuken, heel veel hout! Denk aan een mooi houten aanrechtblad met houten plankjes erboven voor de kruiden en overige kookgerei. Kies voor een lichte houtsoort zoals ahorn- of eikenhout.

Scandinavische keuken Scandinavische keuken

Creëer zoveel mogelijk licht!

De Scandinavische stijl komt voort uit de landen Zweden, Finland, Noorwegen en Denemarken. In deze landen zijn de winterse dagen kort en hierdoor willen ze het licht optimaal benutten. Licht geeft een fris, ruimtelijk en gezellig gevoel aan een ruimte. Benut het daglicht van buiten dus optimaal en creëer ’s avonds zelf licht door gebruik te maken van lampen. Maar welke lampen zijn kenmerkend voor een Scandinavische keuken?

Door de lichte kleuren in de keuken kan het zonlicht goed weerkaatst worden. Stimuleer dit extra door een spiegel neer te zetten in je keuken. Hier denk je normaal niet zo snel aan, maar is juist super leuk! Het hoeft geen grote spiegel te zijn. Je kunt ook één of meerdere kleine spiegeltjes ophangen.

Maak gebruik van lampen met warm licht. Kies voor een houten of metalen lamp.

Wil jij een extra sfeermaker aan jouw Scandinavische keuken toevoegen? Plaats een led strip aan de boven- en onderkant van de keukenkastjes. Dit geeft een warme uitstraling en is ook niet erg opvallend. Kijk voor de mooiste led strips eens hier: Led strips online!

Scandinavische keuken

Kleed jouw keuken gezellig aan met de leukste accessoires

Accessoires zijn onmisbaar in een Scandinavische keuken! Kies voor accessoires in grijs- en pasteltinten en gebruik veel hout. Dit kleurt mooi bij een witte keuken. Zet bijvoorbeeld houten borrelplanken neer in de keuken en zet wat pastelkleurige kaarsen op het aanrecht. Kies voor kaarsen in de kleuren licht roze, lichtblauw, lichtgroen of grijs.

Een fotolijstje met een sprekende tekst doet het ook altijd goed. Zet deze neer op het houten plankje en vul dit aan met een leuke klok, wat kruiden en een leuk plantje. Maak van een lege glazen pot een klein vaasje met leuke takken erin en jouw Scandinavische keuken is helemaal af! Verander de accessoires per seizoen. Rond de herfst kun je gebruik maken van mooie herfst takken en in de winter van leuke kerstversiering.

Scandinavische keuken

Meer woonideeën voor een Scandinavisch interieur?

Ben je op zoek naar meer woonideeën voor een Scandinavisch interieur? Bekijk ook eens onze artikelen over: Ontdek alles over Scandinavisch wonen en Slaapkamer ideeën: de Scandinavische slaapkamer.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten