Scandinavische slaapkamer inrichten: 4x wooninspiratie
Slaapkamer ideeën Wooninspiratie Scandinavisch interieur

Scandinavische slaapkamer inrichten: 4x wooninspiratie

Wil jij jouw slaapkamer omtoveren tot een Scandinavische slaapkamer? De Scandinavische woonstijl staat bekend om haar rustgevende uitstraling door het gebruik van lichte kleuren en natuurlijke materialen. Deze woonstijl is dan ook heel geschikt voor in de slaapkamer. Ben jij nieuwsgierig naar de Scandinavische stijl voor in jouw huis? Lees dan snel verder en doe wooninspiratie op voor het inrichten van een Scandinavische slaapkamer.

Materiaal en kleurgebruik in een Scandinavische slaapkamer

De Scandinavische woonstijl kenmerkt zich door haar lichte kleuren, natuurlijke materialen en frisse uitstraling. De eenvoudigheid van deze woonstijl zorgt voor veel rust in huis. In een Scandinavische slaapkamer staan de kleuren wit, grijs, zand en pastel centraal. Dit zijn de basiskleuren die je kunt gebruiken en combineren.

Meubels & accessoires

In de Scandinavische woonstijl wordt er veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, linnen en wol. Houten balken tegen het plafond zijn bijvoorbeeld helemaal hip in een Scandinavisch interieur. Een mooi wollen kleed op bed en een linnen schilderij tegen de muur.

Ga voor een groot bed van stof of van hout in het wit of grijs. Dit past helemaal binnen het geheel. Plaats twee houten nachtkastjes naast het bed en zet hier wat leuke accessoires op. Denk bijvoorbeeld aan een gave stolp met een leuk plantje erin. Dit maakt jouw Scandinavische slaapkamer echt helemaal af!

Planten zijn altijd goed in een Scandinavisch interieur. Denk bijvoorbeeld aan een grote bananenplant of een mooie cactus. Zet deze in de hoek van je slaapkamer. Dit is super decoratief en ook nog eens heel gezond voor je!

Scandinavische slaapkamer: creëer lichtinval

Lichtinval is erg belangrijk in een Scandinavische slaapkamer. Door het zonlicht lijkt de ruimte optisch groter en frisser. Laat daarom zoveel mogelijk licht binnenkomen in jouw slaapkamer. Je kunt je ramen wel bedekken met raamdecoratie, maar kies dan voor een lichte variant zoals transparante gordijnen. Deze gordijnen kun je combineren met verduisterende gordijnen, zodat je tijdens de zomerse dagen toch in het donker kunt slapen!

Zomer en wintertijd

In de zomer komt jouw Scandinavische slaapkamer helemaal tot zijn recht door al het zonlicht. In de wintertijd is de Scandinavische slaapkamer ook prachtig. Lekker relaxen onder een wollen kleed in jouw rustgevende slaapkamer, dat wil toch iedereen? Om nog wat extra te ontspannen kun je de verwarming wat hoger zetten, zodat je het lekker warm krijgt. Je kunt een goede Verwarmingsketel kopen bij Cvkoopjes.nl

Meer slaapkamer inspiratie?

Op zoek naar meer slaapkamer inspiratie? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Studentenkamer inrichten: 5 handige tips, Zolder slaapkamer inrichten: 4x handige tips!, 6x grijze slaapkamer ideeën: doe inspiratie op! en Slaapkamer inspiratie: de trends van 2019.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten