Studentenkamer inrichten: 5 handige tips

Ga jij binnenkort jouw studentenkamer inrichten? Studentenkamers zijn vaak kleine kamers. Er moeten wel veel spullen in staan en dat kan nog wel eens lastig zijn. Het is belangrijk dat je al jouw spullen kwijt kunt en dat de ruimte optimaal wordt benut. Maak van jouw studentenkamer een droomhuis, want jij moet jezelf er helemaal in thuis voelen! Lees verder en ontdek 5 handige tips voor het inrichten van een studentenkamer.

Studentenkamer inrichten: wat heb je nodig?

Een studentenkamer inrichten is niet altijd makkelijk. Waar je in een heel huis verschillende kamers hebt voor jouw spullen moet je deze nu in een kamer kwijt. De basiselementen van de slaapkamer zijn erg belangrijk en functioneel:

  • Bed

  • Kledingkast

  • Opbergkast

  • Bureau

  • Spiegel

Een aantal spullen heb je misschien al vanuit thuis, maar je zal ook op zoek moeten gaan naar nieuwe meubels. Neem hiervoor eens een kijkje bij de kringloopwinkel. Hier hebben ze hele mooie en goede meubels die jij een tweede leven kunt geven! Misschien is die ene kast niet helemaal jouw kleur, maar dat kan het wel worden. Haal er een likje verf overheen en jouw kast is helemaal hip!

kleur studentenkamer

Bedenk een handige plaats voor jouw opbergkast

Ga jij jouw studentenkamer inrichten? Houd dan rekening met de ruimte die je hebt. Het is belangrijk dat je alles zo handig en functioneel mogelijk indeelt. Plaats bijvoorbeeld de opbergkast achter of langs je bed. Dit ziet er heel sfeervol uit en je bespaart ruimte in de rest van jouw studentenkamer.

boekenkast studentenkamer

Studentenkamer inrichten: ga voor een klein bureau

Ga voor een klein bureau in jouw studentenkamer. Het is belangrijk dat je ruimte hebt om aan school te werken. Kies een bureau van 90-120 centimeter. Zo neemt je bureau niet te veel ruimte in beslag en kun je goed werken.

bureau studentenkamer

Ga voor een hoogslaper!

Studentenkamer inrichten: ga voor een hoogslaper! Hiermee houd je veel ruimte over op de grond om een extra kast of spiegel neer te zetten. Je kunt onder de hoogslaper een bureau neerzetten, zodat de rest van de kamer vrij staat.

Studentenkamer inrichten: ga voor kleur

Kies voor lichte kleuren in jouw studentenkamer. Denk aan wit, grijs, lichtroze of lichtblauw. Hierdoor oogt de ruimte groter, en dat is precies wat jij nodig hebt!

Meer slaapkamer ideeën?

Ben je op zoek naar meer slaapkamer ideeën? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: 6x grijze slaapkamer ideeën: doe inspiratie op!, Slaapkamer inspiratie: de trends van 2019, 5x kledingkast ideeën: kies de mooiste kast voor jouw slaapkamer!, Slaapkamer inrichten: zo doe je dat! en Interieur ideeën: maak jouw droomhuis!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten