Hoe kies je de juiste barbecue?
Achtertuin ideeën Tuinideeën Seizoenen

Hoe kies je de juiste barbecue?

De zomer komt er weer aan. Niks is beter dan het relaxen in de tuin met een lekker drankje en hapje. Ben jij iemand die graag tijd besteedt in de tuin tijdens een heerlijke zomerdag? Dan weet je dat het hebben van een goede barbecue niet kan ontbreken! Iedereen nodigt weleens vrienden en familie uit om heerlijk te gaan barbecueën in de tuin! Ben je op zoek naar een nieuwe barbecue voor thuis of voor jouw horeca onderneming? Dan gaan wij je een handje helpen!

type barbecues

Type barbecue

Zoals je weet kan je kiezen uit verschillende type barbecues. Elk type heeft zo zijn eigen voor- en nadelen die wat kunnen zijn voor jou. Het is maar net wat jouw persoonlijke wensen zijn.

Om te beginnen kun je gaan voor een elektrische barbecue. Zoals de naam al zegt werkt deze barbecue op basis van elektriciteit. Zo heeft dit type barbecue verschillende voordelen. Bij een elektrische barbecue heb je namelijk geen houtskool of briketten nodig waardoor jij of je buren geen last hebben van rook. Ook is dit type barbecue snel op temperatuur en kan deze temperatuur goed geregeld worden. Als laatste is een elektrische barbecue een stuk veiliger dan de andere types. Dit komt doordat je niet met open vuur aan het werk bent. 

Het volgende type barbecue is de gasbarbecue. Ook hier zegt de naam weer hoe deze barbecue te werk gaat. De barbecue werkt op gas. Ook voor dit type barbecue zijn verschillende voordelen. Dit type barbecue wordt namelijk vaak voor spontaan gebruik ingezet. Deze barbecue komt snel op temperatuur, heeft een regelbare temperatuur en is ook nog gezonder in grillen dan een houtskoolbarbecue. Ook heb je bij een gasbarbecue verschillende mogelijkheden zoals grillen, koken, bakken wokken en nog veel meer!

Het laatste type dat we gaan bespreken is de welbekende houtskool barbecue. Dit type barbecue is een van de bekendere mogelijkheden omdat het toch voor een gezellige sfeer zorgt. De heerlijke barbecue geur en de rook die hierbij vrijkomt wordt toch wel gezien als de beste mogelijkheid! 

hoeveel mensen barbecue

Capaciteit

Wat ook een belangrijk punt is om naar te kijken is de capaciteit waar de barbecue aan moet voldoen. Hierbij kan je de vraag stellen: ‘’Voor hoeveel mensen moet ik grillen?’’. Gebruik je de barbecue voor thuis? Of heb je een barbecue nodig voor jouw bedrijf? Dan zit hier natuurlijk een groot verschil in capaciteit in. Zo zijn er verschillende barbecues met de juiste formaten. 

Materiaal

Bij het kiezen van een barbecue kan je ook kijken naar het materiaal waaruit de barbecue is gemaakt. Zo kan je bijvoorbeeld gaan voor rvs, emaille, gietijzer en kunststof. 

Een van de bekende mogelijkheden is rvs. Roestvrij staal is een goede mogelijkheid als materiaal voor de barbecue. Vooral als de barbecue verschillende weersomstandigheden moet doorstaan. Zo weet je zeker dat jouw barbecue niet zal gaan roesten. 

Een emaille barbecue is de volgende mogelijkheid. Email is een beschermlaag van gesmolten glas dat het metaal van de barbecue beschermt. Het voordeel hiervan is dat je vrijwel alles op deze barbecues kunt maken! Daarnaast is dit materiaal gemakkelijk te onderhouden.

Budget

Wat misschien wel vanzelfsprekend is, maar toch wel belangrijk is om naar te kijken is het budget. Zo zijn er veel verschillende barbecues waar je uit kunt kiezen. Door gebruik te maken van je persoonlijke wensen kan je altijd wel komen op een barbecue die bij je past. Heb je een beperkt budget, maar wil je toch een goede barbecue hebben? Dan kan je kijken naar bepaalde punten. Toch een groter budget en wil je graag uitpakken? Dan zijn hier ook mogelijkheden voor. 

bbq vuur

Barbecues bij HANOS SHOP

Bij HANOS SHOP kan je terecht voor een groot assortiment met verschillende barbecues. Hier kan je kijken naar meer dan 100 barbecues! Op zoek naar een barbecue voor thuis of voor jouw onderneming? HANOS SHOP kan jou helpen bij het maken van de juiste keuze. 


Op zoek naar meer tuininspiratie? Bekijk hier onze blogs voor de laatste tips, trends en in inspiratie voor je tuin!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten