Heerlijk relaxen: dit zijn dé tuintrends van 2022

Eindelijk is het lekker weer en dat betekent dat we weer heerlijk kunnen genieten van de zon. Pak dus al je tuinspullen maar uit de kast. Realiseer jij je nu dat je nog hoognodig nieuwe tuinmeubels kunt gebruiken? Let dan goed op, want wij vertellen je alles over de beste tuintrends van dit jaar. Van terug naar de natuur tot boho: deze zomer draait om rust, ruimte en gezelligheid.

1. Rustig industrieel

Al een aantal jaar is de industriële trend hip. Maar waarbij het eerst ging om grote en grove meubels, combineren we het dit jaar met rust en ruimte. Voor deze trend worden duurzame materialen gebruikt, zoals hout en bamboe gemixt met strakke zwarte kussens. Zo vormt het een stoer en strak geheel.

Als je een loungebank wil in deze stijl, zorg dan voor een loungebank met strak design van hout, met stalen elementen en strakke kussens. Let wel op dat als je een meubelstuk hebt waarin stalen elementen zijn verwerkt, dan kunnen deze extreem heet worden in de zon. Om deze tuinmeubels uit de zon te houden, kun je een veranda met aluminium zijwand laten plaatsen.

2. Eén met de natuur

Heb jij een tuin die voornamelijk uit steen bestaat? Dan is het tijd om daar verandering in te brengen. Steen zorgt er namelijk voor dat je tuin nóg warmer wordt als de zon erop staat, maar ook neemt het amper regenwater op en is er bij een flinke plensbui een kans op overstromingen. Maak meer ruimte voor groen in je tuin door stenen in te wisselen voor gras, het hek voor een heg en plaats of hang hier en daar bloemen en planten.

Om het helemaal af te maken, combineer je dit met tuinmeubelen in natuurtinten, zoals groen, bruin, beige en grijs. Hou het wel bij rustige groentinten, bijvoorbeeld salie-groen of een subtiele groen-bruintint en geen appeltjesgroen. Materialen zoals hout en riet passen perfect hierbij, zoals een rotanstoel.

3. Costa del Sol in je achtertuin

Het gevoel creëren dat je op vakantie bent aan de Spaanse kust? Deze stijl kun je creëren door te werken met tuinmeubels met bonte kleuren en accessoires, zoals buitenkleden en parasols met fleurige en vrolijke prints. Het is een kleurrijke plek waar je toch ook kunt genieten. Tuinmeubels gemaakt van pallets en palletkussens met felle kleur dragen bij aan de gezellige vakantiesfeer en natuurlijk mag een barbecue niet ontbreken.

4. Boho-stijl

Voor de Boho-stijl blijven we in Spanje, maar gaan we van de Costa del Sol naar Ibiza. Hier vind je ook de houten tuintafels en rotan stoelen, maar in plaats van met felle kleuren, wordt voor deze stijl gewerkt met lichte, natuurlijke kleuren. En dan met name zand- en pastelkleuren, zoals beige en pastel roze. Dat combineer je vervolgens met een vleugje Oosterse sferen, bijvoorbeeld door een Perzisch vloerkleed neer te leggen. Hang vervolgens nog gezellige slingerlampjes op en het is helemaal af.tuininspiratie

Dus, is het tijd om van jouw droomtuin werkelijkheid te maken? Bezoek dan een tuincentrum in de buurt of kijk online. Producten die aansluiten op trends kun je altijd gemakkelijk en bijna overal vinden. Veel plezier in jouw tuin en vergeet je niet in te smeren!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten