Slaapkamer inrichten: zo doe je dat!

Een slaapkamer inrichten klinkt vaak makkelijker dan het is, maar toch moet je met veel factoren rekening houden. Er zijn veel verschillende stijlen voor in de slaapkamer. Houd jij van een sfeervolle, donkere slaapkamer of juist van een kleurige kamer? Er zijn talloze slaapkamer ideeën. Hoe ga jij jouw slaapkamer inrichten? Lees verder en ontdek de handigste tips!

Slaapkamer inrichten: in welke kleur verft jij de muur?

Een slaapkamer inrichten begint bij de kleur op de muur. De kleur op de muur is bepalend voor de sfeer van de ruimte. Houd jij van een donkere kleur op de muur? Of houd je juist van een hele felle wand? Het is allemaal mogelijk in jouw slaapkamer.

Het is belangrijk dat de slaapkamer een persoonlijke plek is waar je jezelf helemaal thuis voelt en waar je heerlijk kunt ontspannen.

Slaapkamer inrichten tip: kijk eens naar de kleur spiced honey! Dat is de kleurtrend van 2019 en past helemaal in de slaapkamer.

spiced honey

Warme voetjes!

Slaapkamer inrichten: leg een warm kleed op de vloer. Een lekker kleed op de vloer heeft heel veel voordelen. Wat dacht je van een zachte ondergrond als je uit bed stapt? Geen koude voeten of een rumoerig geluid? Een vloerkleed is ideaal voor in de slaapkamer. Ga voor een hoogpolig vloerkleed. Deze is extra zacht en geeft een hele luxe uitstraling aan jouw slaapkamer. Precies wat je nodig hebt dus!

luxe slaapkamer

Slaapkamer inrichten: denk goed na over hoe je alles neerzet

De slaapkamer inrichten is vaak een lastige klus. Hoe creëer je nou de meeste ruimte in een relatief kleine slaapkamer? Begin met de grootste objecten in de kamer en zet deze tegen de muur neer. Begin bijvoorbeeld met je kledingkast. Kasten zijn

Begin bijvoorbeeld met je kledingkast. Kasten zijn vaak erg groot en nemen veel ruimte in beslag. Je kunt kiezen voor een inbouwkast die een volle wand in beslag neemt. Een inbouwkast geeft veel rust aan een ruimte, omdat deze de hele muur bedekt. Wanneer je kiest voor andere kledingkast, kun je deze het best tegen de langste wand in de kamer plaatsen. Hierdoor oogt de kamer een stuk ruimtelijker.

slaapkamer inrichten

Houd je van veel lichtinval tijdens het wakker worden? Plaats dan je bed dichtbij het raam! Zo kun je iedere zomerse ochtend wakker worden met de zomerzon, hoe heerlijk is dat? Plaats naast je bed 2 kleine, minimalistische nachtkastjes zodat de kamer niet te hokkerig wordt met kasten.

slaapkamer inrichten

Decoreer jouw slaapkamer!

Het is belangrijk dat jouw slaapkamer ook gezelligheid uitstraalt. Voeg leuke accessoires toe om de kamer te laten stralen. Denk aan leuke kussens op bed, wat vaasjes op een dressoir en misschien een aantal fotolijstjes aan de muur. Zo geef je jouw slaapkamer een persoonlijke touch.

slaapkamer inspiratie

slaapkamer decoraties

slaapkamer inrichten

Meer slaapkamer ideeën?

Ben je op zoek naar meer slaapkamer ideeën en wil je meer tips over een slaapkamer inrichten? Bekijk dan eens de artikelen: 10x slaapkamer ideeën: ontdek wat bij jou past!, Slaapkamer inspiratie: luxe hotel slaapkamer, Interieur ideeën: maak jouw droomhuis! en Zo richt je een stoere jongenskamer in!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten