Slaapkamer decoratie: creëer een sfeervolle uitstraling!
Slaapkamer ideeën Wooninspiratie Woonruimtes Woonaccessoires

Slaapkamer decoratie: creëer een sfeervolle uitstraling!

De sfeer in een slaapkamer is mede bepalend voor de rustgevende uitstraling, slaapkamer decoratie is dan ook onmisbaar. Naast een comfortabel bed, een kledingkast en de nachtkastjes zijn er nog veel meer mogelijkheden om jouw slaapkamer gezellig in te richten.

Maak gebruik van sfeervolle slaapkamer decoratie door middel van persoonlijke en rustgevende elementen. We brengen tenslotte gemiddeld 1/3 van ons leven door in de slaapkamer!

De basiselementen van een slaapkamer

Op je slaapkamer wil je ontspannen en natuurlijk slapen. Het is dan ook fijn om een rustgevend gevoel te krijgen in jouw slaapkamer. Maak allereerst gebruik van lichte kleuren, in combinatie met donkere elementen. Denk bijvoorbeeld aan grijstinten op de muur en een donker kleed op de vloer.

Slaapkamer decoratie geeft jouw slaapkamer net dat extraatje voor een gezellige en rustgevende uitstraling. Leg bijvoorbeeld een hoogpolig kleed rondom je bed, dit geeft een warm gevoel in de kamer. Je hebt dan ook nooit meer last van koude voeten als je uit bed stapt. Stem je beddengoed af op de kleur van het kleed, zo creëer je een mooi geheel. Voor een extra knus gevoel kun je bijvoorbeeld een groot gebreid deken over je bed leggen.

kleed slaapkamer decoratie slaapkamer spiegel

Slaapkamer decoratie: doe-het-zelf!

Slaapkamer decoratie is net dat extraatje om jouw slaapkamer gezellig en sfeervol te maken. Je kan dan ook van basisobjecten zoals bijzettafeltjes en lampen hele originele en persoonlijke accessoires maken. Denk bijvoorbeeld aan een zwevend kastje, door een houten krat hangend tegen de muur te bevestigen. Je kunt de krat zelfs een kleur geven die past bij de rest van je kamer.

Om een ruimtelijk gevoel te creëren kun je ook een stuk touw met een haak aan het plafond bevestigen, om hier vervolgens een houten plankje aan te hangen. Dit is duurzaam, eenvoudig en leuk om zelf te maken!

Warm licht is erg belangrijk in een slaapkamer, dit straalt namelijk veel rust uit. Daarnaast is het ook fijn om s ’avonds lekker een tijdschrift of boek te lezen, zonder dat het grote licht op de slaapkamer aan moet. Maak daarom gebruik van nachtlampjes naast het bed. Je kunt kiezen voor een grote standaard lamp met een kap. Je kunt ook kiezen voor een industriële look door een pendellamp, bevestigd aan een stuk hout, naast je bed te hangen.

De verlichting zelf is ook erg belangrijk. Een lamp die warme en sfeervolle verlichting uitstraalt is belangrijk voor iedere slaapkamer. Kies een flame of warm witte lamp en zorg ervoor dat de kleurtemperatuur van de lamp onder de 2700 is, dat is erg sfeervol. De juiste lamp is dus essentieel voor de uitstraling van jouw slaapkamer!

plank slaapkamer decoratie slaapkamer lamp

Geef je slaapkamer een persoonlijke touch

Decoreer je slaapkamer met kleine kaarsen, plantjes, schilderijtjes, souvenirs en je favoriete boeken. Wil je leuke foto’s op je slaapkamer? Druk zelf de leukste foto’s af en verspreid deze over een stukje muur in de slaapkamer.

Om een extra persoonlijke touch toe te voegen aan je kamer, kun je kiezen om een tekst tegen de muur te behangen die een belangrijke waarden heeft voor jou. Met deze slaapkamer decoratie maak je je slaapkamer extra gezellig!

krat slaapkamer decoratie Slaapkamer decoratie

Meer slaapkamer inspiratie?

Kijk eens tussen onze slaapkamer ideeën! Lees bijvoorbeeld het artikel met 6 tips voor een romantische slaapkamer eens. Of doe inspiratie op voor een bohemian slaapkamer!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten