Kleine slaapkamer inrichten doe je zo
Interieur Slaapkamer ideeën Inrichting

Kleine slaapkamer inrichten doe je zo

Een kleine slaapkamer inrichten kan ontzettend lastig zijn. Als jij zelf zo’n kamer hebt weet je daar alles van. Je hebt je vast al meer dan eens geërgerd aan het feit dat die mooie grote kledingkast met geen mogelijkheid in je kamer past. Of dat, ook al zou je besluiten om je bed achterwege te laten en op de grond te gaan slapen, je slaapkamerdeur nog steeds niet helemaal open kan. Woonblog.eu schiet te hulp en geeft je tips om je kamer zo efficiënt mogelijk in te richten. Een kleine slaapkamer inrichten doe je zo:

Neem een schuifdeur

Om je kleine slaapkamer zo comfortabel mogelijk in te richten is het belangrijk dat je zoveel mogelijk gebruik maakt van het kleine beetje ruimte dat je wel hebt. Een deur die naar binnen opent zorgt dan voor veel loze ruimte in je slaapkamer. Je kunt daar immers niets kwijt. De oplossing: neem een schuifdeur! Schuifdeuren zijn helemaal hip en ook nog eens praktisch omdat je er geen ruimte mee verliest. Je hebt schuifdeuren in allerlei verschillende uitvoeringen, van grof hout tot exemplaren van staal en glas.

kleine kamer inrichten

Kleine slaapkamer inrichten met veel licht

Er is bijna niets dat een ruimte kleiner maakt dan een gebrek aan licht. Zorg er daarom voor dat er veel licht binnenkomt in je kleine slaapkamer. Heb je grote ramen? Mooi! Bedek deze overdag dan niet met zware overgordijnen maar neem glasgordijnen die veel licht binnen laten. Terug van weggeweest zijn de kanten gordijnen. Deze geven je kleine slaapkamer een romantisch tintje en zorgen voor voldoende licht binnen.

kleine kamer inrichten

Wees creatief met je kledingkast

De grootste uitdaging van een kleine slaapkamer inrichten is toch wel de kledingkast. De meeste garderobekasten zijn groot en massief en kun je dus niet of nauwelijks kwijt in je kleine kamer. Ook zorgen de deuren (als het geen schuifdeuren zijn) hier weer voor loze ruimte. Goed nieuws! Het is namelijk helemaal niet nodig om zo’n grote kast in je kamertje te proppen. Vervang een kledingkast voor open kledingrekken waar je je kleding aan ophangt. Deze nemen veel minder ruimte in beslag en zo doet je garderobe ook meteen dienst als leuke accessoire. Berg je je kleding toch liever op? Kies dan voor een bed met opbergruimte, superefficiënt!

kledingkast kleine kamer inrichten

Een kleine slaapkamer inrichten vraagt om een beetje creativiteit maar is ook een leuke uitdaging. Ga lekker zelf aan de slag! Heb jij nog tips voor het inrichten van een kleine slaapkamer?

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten