Slaapkamer inspiratie: luxe hotel slaapkamer
Slaapkamer ideeën Wooninspiratie

Slaapkamer inspiratie: luxe hotel slaapkamer

Op zoek naar slaapkamer inspiratie voor een luxe hotel slaapkamer? Dat komt goed uit! Je vindt hier namelijk een heleboel inspiratie voor het inrichten van een slaapkamer die eruitziet als een luxe hotelkamer. Een trend die we steeds meer in slaapkamers tegenkomen. Helemaal niet gek, want wie wil er nou niet het gevoel hebben in een luxe hotel te zijn in je eigen huis? Lees verder om erachter te komen hoe je de stijl van een hotelkamer toepast in je eigen interieur!

Inspiratie hotel

Basis luxe hotel slaapkamer

We beginnen bij de basis van een luxe hotel slaapkamer. Dit zijn de muren, de vloer en de gordijnen. Het is belangrijk om hiervoor een kleurenpalet uit te kiezen. In hotelkamers wordt er vaak gebruik gemaakt van een rijk, enigszins donker, kleurenpalet. Denk aan antraciet of een andere tint grijs, donkerbruin, taupe, paars of donkerblauw. Deze donkere kleuren geven je slaapkamer al snel een luxe uitstraling. Ga voor een mooie houten vloer met daarbij een vloerkleed om het comfort van de slaapkamer te benadrukken.

In hotel slaapkamers wordt er veel gebruik gemaakt van materialen en producten met een volle en rijke textuur, zoals dikke stoffen, satijn en velours. Denk aan mooie volle gordijnen, een hoogpolig vloerkleed, een bed met een gestoffeerd hoofdbord, en een mooie chaise longue of fauteuil met een mooie stof.

Luxe bed

Beddengoed

Bij een hotel slaapkamer hoort een bed met prachtig beddengoed. Neem de moeite om luxe beddengoed te kopen en maak je bed iedere dag netjes op, dit doet wonderen voor de uitstraling van je slaapkamer! Met een paar extra kussens en een sprei maak je je bed op in Amerikaanse stijl. Dit past perfect in de hotel stijl die je wil creëeren! En wat is er nou heerlijker dan aan het einde van de dag in een zacht opgemaakt bed vol kussens te ploffen?

Slaapkamer inspiratie: de accessoires

Het laatste element van slaapkamer inspiratie dat je nodig hebt voor een luxe hotel slaapkamer is inspiratie voor de accessoires. Met een paar luxe accessoires maak je je kamer namelijk helemaal af! Ga voor twee dezelfde nachtkastjes met daarop twee mooie lampjes, de symmetrische uitstraling helpt bij het slaapkamer gevoel. Een mooi bankje aan het einde van je bed doet ook wonderen voor het hotel gevoel. Ga voor accessoires van goud of koper om het luxe gevoel te versterken. Hang een paar mooie schilderijtjes op, een grote spiegel en maak het geheel af met een mooie orchidee of andere luxe (nep)plant.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten