Slaapkamer inspiratie: het hoofdbord

Op zoek naar slaapkamer inspiratie? Een bijzonder hoofdbord maakt je slaapkamer gelijk een stuk spannender. Je denkt misschien al snel aan een gestoffeerd bord, maar je kunt ook allerlei andere materialen gebruiken. Wat dacht je van gebruikt hout? Of nog creatiever: boeken of een muurschildering. En zo'n bord is helemaal niet lastig om zelf te maken! Je vindt hier een heleboel inspiratie voor de slaapkamer.

Het houten hoofdbord

Een houten hoofdbord geeft je slaapkamer een stoere look. Of je nou van industrieel of landelijk houdt, hout kan altijd. Kies voor steigerhout als je je kamer in een landelijke stijl wil inrichten. Plaathout (ook wel multiplex genoemd) geeft je slaapkamer een meer industriële look.

Hoofdbord bed meest voorkomend

Het gestoffeerde hoofdbord

Het gestoffeerde hoofdbord kennen we allemaal eigenlijk wel. Het geeft je slaapkamer een klassieke uitstraling en is ook nog eens heel fijn om tegen aan te zitten terwijl je een boekje leest of geniet van een ontbijtje op bed.

stoffen hoofdbord bed

Een creatief hoofdbord

Ga voor een creatief hoofdbord! Wie zegt dat je je aan de gebaande paden moet houden? Ga een keer voor iets anders dan hout of stof. Zoals bijvoorbeeld opgestapelde boeken of een mooi kleed.

hoofdbord bed

Gebruikt materiaal

Van gebruikt materiaal kun je ook een heel mooi hoofdeinde maken! Wat dacht je van oude deuren of schutters?

De muurschildering

Geen zin om met zware materialen aan de slag te gaan? Maak een muurschildering! Zo lijkt het toch alsof je bed een hoofdeinde heeft, terwijl het eigenlijk enkel een likje verf op de muur is! Ook handig: als je het beu bent schilder je er zo weer overheen.

hoofdbord bed

Hoofdbord zelf maken (DIY)

Wist je dat het heel simpel is om zelf een hoofdbord te maken? De simpelste variant is een muurschildering, maar een houten of gestoffeerd hoofdeinde is zeker niet onbereikbaar als je een beetje handig bent. Timmer zelf van steigerhout of plaat hout een hoofdeinde. Of stoffeer een stuk plaathout en bevestig het aan de muur achter je bed. Stofferen is heel simpel! Je hebt er alleen een nietpistool, stof, een groot stuk fiberfill of schuim en eventueel leuke bijpassende knopen voor nodig. Google het maar eens of kijk op Pinterest voor een heleboel handige DIY's.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten