Geef je eetruimte een make-over: tips en inspiratie
Inrichting Woonruimtes

Geef je eetruimte een make-over: tips en inspiratie

Je eetruimte is een plek waar je samenkomt met vrienden en familie om te genieten van heerlijke maaltijden en gezellige gesprekken. Het is om die reden cruciaal dat deze ruimte een uitnodigende en sfeervolle uitstraling met zich meebrengt. Het kan voorkomen dat je toe bent aan wat nieuws in je huis en je je eetruimte een make-over wil geven. Het kan soms lastig zijn om je ideeën tot leven te brengen. Daarom delen we in dit artikel handige tips en wat inspiratie om van jouw eetruimte een stijlvolle en gezellige plek te maken.


Nieuwe eetbank voor extra comfort

Een eetbank is de laatste tijd steeds populairder geworden. Tegelijkertijd is het ook een zeer praktische toevoeging aan je eetruimte. Je hebt namelijk niet alleen extra zitplaatsen, maar het zorgt ook voor een gezellige en informele sfeer. Kies bijvoorbeeld een eetbank met een comfortabele zitting en een stijlvolle bekleding die goed past bij de rest van je interieur. Je kunt ook een speels effect creëren door de eetbank met een aantal eetkamerstoelen te combineren. Tot slot kun je het geheel afmaken door een mooie plaid of kussen te plaatsen op de eetbank voor extra comfort en sfeer.

Eetkamertafel als eyecatcher

De eetkamertafel is het middelpunt van je eetruimte en daarom moet je daar extra aandacht aan besteden bij een make-over. Kies bijvoorbeeld een eetkamertafel die past bij de stijl van de rest van je huis en die ook voldoende ruimte biedt voor al je gasten. Als je een gezellige en knusse uitstraling wil hebben, dan is het raadzaam om voor een ronde eettafel te kiezen. Daarentegen, als je juist een modern en strak effect wil creëren, dan moet je een rechthoekige tafel kiezen. Combineer tot slot de eetkamertafel met bijpassende stoelen en accessoires om het volledig compleet te maken.

Kleur en verlichting voor sfeer

Kleur en verlichting spelen een belangrijke rol bij het creëren van sfeer in je eetruimte. Om te zorgen voor een gezellige sfeer is het verstandig om te kiezen voor warme en uitnodigende kleuren op de muren en accessoires. Denk hierbij aan zachte pasteltinten, warme aardetinten of juist een opvallende kleuraccent voor een speels effect. Verlichting is ook onmisbaar voor de sfeer in de eetruimte. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van hanglampen, plafondlampen en tafellampen om de betreffende ruimte goed te verlichten en te zorgen voor een gezellige sfeer.

Accessoires voor een persoonlijke touch

Tot slot kun je je eetruimte met de juiste accessoires een persoonlijke touch geven en maak je het geheel helemaal af. Je kunt bijvoorbeeld een mooi vloerkleed onder de eettafel plaatsen voor extra warmte en comfort. Verder kun je wat sfeervolle kaarsen plaatsen of een mooie vaas met bloemen op de eettafel zetten voor een gezellige uitstraling. Ook kun je een spiegel aan de muur hangen om zo de betreffende ruimte optisch groter te laten lijken en tegelijkertijd meer licht te reflecteren. Zo kun je met de juiste accessoires van je eetruimte een plek maken waar je graag tijd spendeert. 

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten