Beter voor milieu en portemonnee: refurbished wasmachine en wasdroger
Energie

Beter voor milieu en portemonnee: refurbished wasmachine en wasdroger

Duurzaamheid. We vinden het allemaal zeker belangrijk. Daarom zijn we altijd op zoek naar de beste en meest duurzame oplossingen. Zo proberen we steeds meer om apparaten zo lang mogelijk te gebruiken, voordat we een nieuwe gaan aanschaffen. Nieuw hoeft niet altijd hagelnieuw uit de fabriek te zijn, want refurbished apparaten vormen ook een aantrekkelijke optie. Ga je je nieuwe huis voor het eerst inrichten, heb je een kleiner budget of ben je gewoon bewust bezig met het kiezen van milieuvriendelijke alternatieven; refurbished apparaten, zoals wasmachines en wasdrogers, bieden tal van voordelen.

Opfrisser: wat is refurbished?

De term ‘refurbished’ komt steeds vaker voor bij de aanschaf van apparaten, maar wat is het precies? Refurbished apparaten zijn tweedehands producten die dusdanig zijn gecontroleerd, gerepareerd en schoongemaakt, zodat ze weer als nieuw functioneren. Hierbij worden ook defecte onderdelen vervangen als deze niet meer gerepareerd kunnen worden. In het geval van wasdrogers en wasmachines zullen filters grondig worden gereinigd en eventuele geuren en kalk uit het apparaat worden verwijderd. Vaak worden refurbished apparaten ook weer voorzien van een garantie. Hierdoor zijn ze een betrouwbare keuze voor je huishouden. Refurbished is dus grondig herstellen, dit in tegenstelling tot tweedehands apparaten waarvan je dat niet zeker weet.

Duurzaamheid

Een refurbished wasmachine is een goede keuze in het kader van duurzaamheid. Doordat je een refurbished apparaat koopt, verleng je de levensduur van apparaten die anders op de vuilnisbelt terecht zouden zijn gekomen. Dit heeft dus een zeer positieve impact op het milieu en de afvalverwerking. Je voorkomt namelijk elektronisch afval. Bij refurbishing wordt er overigens ook bespaart op de grondstoffen en energie die nodig zijn wanneer er nieuwe apparaten geproduceerd zouden moeten worden. Dat scheelt enorm in CO2-uitstoot. Wist je trouwens dat je je eigen oude apparaat weer kan aanbieden om te laten refurbishen? Dan heeft iemand anders er ook weer iets aan.

nieuwe wasmachine

Kostenbesparing

Een refurbished wasdroger of wasmachine is vaak goedkoper dan een nieuw model. Dat is niet zo vreemd, want het apparaat bestaat al. Het is alleen helemaal gereviseerd en daardoor zo goed als nieuw. Heb je een kleiner budget voor huishoudelijke apparaten, dan is een refurbished exemplaar zeker aan te raden. Veel studenten, starters en jonge gezinnen hebben daarom zeker baat bij de aanschaf van een refurbished wasmachine of wasdroger. Maar uiteraard kan iedereen vanwege het duurzaamheidsaspect kiezen voor een refurbished apparaat. Het meest fijne is dat je met refurbished niet inlevert op de kwaliteit. En je houdt nog geld over voor andere leuke spulletjes in je huis.

Tips bij het kiezen van refurbished apparaten

Controleer de garantie: zorg ervoor dat het refurbished apparaat een garantieperiode heeft. Dit biedt extra zekerheid, mocht er toch onverhoopt iets stuk gaan aan je refurbished wasdroger of wasmachine.

Lees recensies: de ervaringen van andere klanten kunnen je helpen om het juiste apparaat te kiezen. Ook binnen refurbished apparaten zijn er verschillen, aangezien je uit diverse merken kan kiezen.

Vergelijk prijzen: prijzen vergelijken is altijd een goed idee. Met een refurbished apparaat bespaar je uiteraard al op de kosten, maar ieder apparaat is anders. Ook leuk; vergelijk de prijs van de refurbished wasmachine met een nieuw exemplaar, zo zie je meteen hoeveel je gaat besparen.

Vraag hoe het apparaat is refurbished: de verkoper vindt het vast leuk als je vraagt wat er allemaal is gerepareerd, gereviseerd, schoongemaakt en is vervangen aan een apparaat. En natuurlijk hoe deze daarna is getest. Deze informatie is openbaar en laat zien dat je geïnteresseerd bent in het proces.

Tips voor een lang gebruiksleven

Natuurlijk wil je lang genieten van een apparaat, of deze nu nieuw is of refurbished. Zorg daarom dat je het apparaat op de juiste wijze gebruikt. Doe een wasmachine of wasdroger niet te vol bijvoorbeeld. Draai iedere maand een programma zonder was in de wasmachine om deze te reinigen. Maak je de badkamer schoon dan is het aan te raden om meteen de wasmachine en wasdroger filters te checken of de randjes bij de deur. Zo gaan de refurbished wasmachine en wasdroger nog langer mee.

Praktische tips voor refurbished wasdrogers en wasmachines

Net als met de aanschaf van een nieuwe wasmachine of wasdroger is het goed om zeker te weten dat het apparaat past op de plek waar je deze gaat plaatsen. Zorg voor een stabiele ondergrond en natuurlijk een stroom- en wateraansluiting. Verder is het goed om de ruimte nauwkeurig op te meten, zodat je zeker weet dat het apparaat ook past op de plek waar je deze wil neerzetten. Zorg daarnaast voor voldoende ventilatie. Bij refurbished apparaten kun je overigens ook nog op het energielabel letten. Refurbished zijn er genoeg wasdrogers en wasmachines met een A, A+ of zelfs beter.

Kies refurbished

Refurbished wasdrogers en wasmachines zijn een slimme keuze voor iedereen die duurzaamheid en kostenbesparing hoog in het vaandel heeft staan. Geniet ook van een schone, droge was en overweeg bij de aanschaf van je volgende wasmachine of wasdroger een refurbished exemplaar.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten