4x Tips om je badkamer schoon en ordelijk te houden
Badkamer ideeën

4x Tips om je badkamer schoon en ordelijk te houden

Als er één plek is in huis waar je dagelijks op zoek gaat naar een frisse start of een ontspannen einde, dan is het wel de badkamer. Helaas kan het ook snel de ruimte worden waar rommel, vocht en kalkaanslag de boventoon voeren. Gelukkig zijn er slimme manieren om de boel onder controle te houden. Dompel jezelf onder in deze vier handige tips om jouw badkamer stralend en georganiseerd te houden.

Dagelijkse gewoontes maken het verschil

Stel je eens voor: je hebt net een ontspannende douche genomen en de hele badkamer is gehuld in stoom. Terwijl je je afdroogt, zie je dat de douchewand alweer bedekt is met waterdruppels en zeepresten. Wacht niet tot het weekend om deze aan te pakken! Neem na elke douchebeurt even de tijd om de douchewand met een trekker droog te maken. Dit voorkomt niet alleen kalkaanslag, maar houdt de douchewand ook helder en glanzend. Denk je er ook aan om de thermostatische kraan droog te maken met de handdoek om zo vlekken te voorkomen?

Minimaliseer en organiseer

Minder is meer, zeker in de badkamer. Ga eens kritisch door al je badkamerspulletjes heen en gooi weg wat je niet meer gebruikt. Groepeer vervolgens gelijksoortige producten, zoals haarproducten of gezichtsverzorging, in transparante opbergdozen. Zo weet je precies wat waar ligt én houd je de wastafel vrij van rondslingerende flesjes en spullen. Badkamerverlichting is een prachtig hulpmiddel om sfeer te maken, maar het kan ook functioneel zijn bij het poetsen. Goed geplaatste badkamerverlichting kan namelijk schaduwplekken elimineren. Of denk eens aan een verlichte badkamerspiegelkast: stijlvol, en een perfecte plek voor al je essentials!

Denk aan onderhoudsvriendelijke materialen

Bij het kiezen van materialen voor je badkamer, zoals voor de douchewand of vloer, is het verstandig om ook na te denken over het onderhoud. Glas voor de douchewand is bijvoorbeeld prachtig, maar kan vlekgevoelig zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig douchewanden met een speciale antikalkcoating waardoor water en zeep minder snel hechten. En ook de badkamerverlichting verdient ook aandacht bij onderhoud. Kies voor waterdichte lampen of lampen die makkelijk afneembaar zijn. Zo voorkom je dat er vocht of stof ophoopt en behoud je die heldere gloed in je badkamer.

Blijf genieten van je frisse oase

Met deze tips in je achterhoofd is het makkelijker om je badkamer in topconditie te houden. Onthoud dat kleine dagelijkse gewoontes, zoals de douchewand schoonmaken of het licht van je badkamerverlichting regelmatig afstoffen, al een groot verschil maken. Zo geef je jezelf de kans om elke dag opnieuw te genieten van een frisse en georganiseerde badkameroase en de dag goed te beginnen en te eindigen.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten