4 inspirerende badkamerstijlen
Badkamer ideeën

4 inspirerende badkamerstijlen

Het verbouwen van de badkamer in je huidige, of misschien wel nieuwe, woning is hartstikke leuk. Toch is het behoorlijk lastig om een plan te maken en een keuze te maken in welke badkamerstijl bij jou past. In deze blog kun je genoeg inspiratie opdoen voor een mooie stijl die je volledig kan toepassen op jouw badkamer. Uiteraard kun je ook stijlen combineren of bepaalde eigenschappen overnemen. Lees snel verder!

De razend populaire industriële badkamer

Een van de populairste badkamerstijlen op dit moment is de industriële badkamer. Een industriële badkamer straalt een stoere stijl uit met veel zwart en metaal tinten. Voor een extra touch kan je kleine houten planken toevoegen, bijvoorbeeld om de shampoo op te zetten. Bij een industriële badkamer kan gedacht worden aan een glazen deur met zwarte metalen balken als details. De industriële badkamer is super strak en netjes, en ziet er uit alsof hij zo uit een magazine komt. Ook beton is erg populair voor de industriële badkamer. Dit komt doordat beton mooi te combineren is met de zwarte metaalkleur.  Betonlook tegels geven bijvoorbeeld een stoere, industriële sfeer. Ze passen bijna overal bij en zijn super om te combineren met zwarte accessoires. De vorm van de tegel, vaak rechthoekig, past perfect bij deze stijl. Je ziet die rechthoekige vormen ook terug in dingen als stalen douchewanden, vierkante kranen of wastafelkommen.

De chique hotelkamer badruimte 

De tweede badkamerstijl is de chique hotelkamer stijl voor de badruimte. De naam verklapt het al, maar de badkamer is helemaal ingericht alsof hij zo uit een luxe hotel is weggekomen. Hier horen uiteraard ook mooi uitziende en kwalitatief hoge doucheproducten. Deze producten zijn bijvoorbeeld te vinden bij Beautyplaza. Bij een badkamer van een sterrenhotel is het de bedoeling dat de badkamer er heel erg chique uit ziet. Dit kan komen door kwalitatief goede materialen toe te voegen. Ook een vleugje goud of marmeren tegels kunnen het in deze stijl erg goed doen. Denk aan een warmth panel, waarmee je een aangename temperatuur krijgt in de badkamer. Deze hangt aan het plafond en ziet er super luxe uit. Maar zo heb je nog meer dingen die je kunt doen. Kies bijvoorbeeld voor een sunshower, waarmee je je lichaam helemaal kunt laten ontspannen en ook soepele spieren en extra vitamine D krijgt.

De authentieke landelijke badkamer 

Een badkamer stijl die erg mooi is voor wat ruimer opgezette badkamers is de authentieke landelijke badkamer. Deze stijl past perfect bij een oude boerderij of een huis op het platteland. Het gaat hier namelijk helemaal om het warme gevoel van een landelijke badkamer. Denk aan houten materialen bij deze badkamer, voor het authentieke gevoel. Ook mooi in deze badkamerstijl is om oude balken die het huis eventueel heeft te behouden en door te voeren in de badkamer. Maak bijvoorbeeld een bad met een houten omhulsel die terug komt in de balken van het huis zelf.

De bohemian stijl badkamer

Een vrolijke badkamer stijl waar je jezelf helemaal in kan verliezen is de hippe bohemian stijl badkamer. Denk hierbij vooral aan veel planten en versiering. Ga voor neutrale beige tinten die elkaar afwisselen in de muren en materialen. Deze stijl moet het gevoel geven alsof je op een soort retraite bent aangekomen.  Welke stijl heb jij voor ogen?

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten