Dit zijn dé trends op het gebied van badkamers in 2024
Badkamer ideeën Woonruimtes

Dit zijn dé trends op het gebied van badkamers in 2024

Ga jij dit jaar aan de slag met een renovatie van de badkamer in huis? Een spannend project, waarbij je keuze hebt uit tal van verschillende stijlen, sanitaire voorzieningen, materialen en kleuren. Kies je bijvoorbeeld voor een landelijk ogende badkamer, voor een betonlook badkamer, of juist voor een industriële inrichting van de ruimte? Hoe maak je uit al deze mogelijkheden de juiste keuze? Iets wat je hierbij kan helpen: het bekijken van de belangrijkste trends op het gebied van badkamers in 2024. Dit artikel zet ze voor je op een rijtje. 

Tip: zoek ook op een platform als Pinterest naar inspiratie voor het ontwerp van je nieuwe badkamer. Pinterest biedt je, net als bijvoorbeeld de website van een woonwinkel, de mogelijkheid om ongegeneerd bij anderen binnen te kijken. Welke materialen en kleuren combineren zij? 

Kalmte en aardse sereniteit in het ontwerp van badkamers

Een van de trends van dit moment: het gebruik van Japanse invloeden in een verder Scandinavisch ingerichte ruimte. De combinatie maakt dat een badkamer kalmte en een haast aardse sereniteit uitstraalt. Zo wordt ruimte een plek om tot rust te komen aan het eind van de werkdag, of juist om hier de volgende dag vol energie te kunnen starten. In deze badkamers wordt gekozen voor de toepassing van verschillende natuurlijke materialen. Daarbij komen de kalmte en aardse sereniteit terug in het kleurgebruik. Populair zijn de zachte zandtinten. Vind je dit te saai? Kijk in dat geval eens naar een olijfgroene kleur. 

In lijn met deze trend wordt steeds vaker gekozen voor beton ciré in badkamers. Het straalt kalmte uit en geeft de badkamer toch een stoere tint. 

Niet alleen aardse sereniteit in het ontwerp van badkamers

Deze combinatie komt niet alleen terug in badkamers. Ook keukens worden steeds vaker ontworpen met deze zachte zandtinten, bijvoorbeeld in combinatie met een stijlvol marmerlook keukenblad. Bekijk de keukens en badkamers van Wooning eens om je een goed beeld van deze stijl te kunnen vormen. 

Natuurlijke, ronde vormen in een badkamer

Niet alleen wordt in badkamers voor natuurlijke, zachte kleurtinten gekozen. Ook de toepassing van ronde en bijvoorbeeld organische vormen is populair. Wijk eens af van de strakke, rechthoekige spiegel aan de muur die voorheen vaak gebruikt werd! Een organische spiegel aan de wand past goed bij een groot, losstaand bad met afgeronde hoeken. Het straalt rust en ruimte uit. Het bad biedt je de ontspanning die je wenst aan het eind van een drukke dag. 

Om de spiegels nog beter tot hun recht te laten komen, kun je deze aan de achterzijde van led-verlichting voorzien. Het zorgt voor een zacht licht in de ruimte en laat de spiegels optisch iets naar voren komen. Door in een compacte badkamer voor een of twee grotere spiegels te kiezen, zal de badkamer ruimtelijker ogen. Een spiegel laat je als het ware door de ruimte heen kijken.  

Badkamer inrichten met verschillende accessoires

Door accessoires aan de inrichting van een badkamer toe te voegen, kun je deze een persoonlijke touch geven. Denk bijvoorbeeld aan een fraai hardhouten krukje, een rieten mand voor de handdoeken en een bloempot met een paar vetplanten. Accessoires voegen kleur toe aan de badkamer. Een alternatief om kleur toe te voegen is het gebruik van een nis in de muur. Deze nis kun je aan de binnenzijde van een kleurrijke tegel voorzien. Door de nis compact te houden krijgt de badkamer een speelse tint, zonder dat de ruimte te druk wordt. In plaats van het gebruik van kleurrijke tegels, zou je hier ook kunnen kiezen voor een neutrale tegel met een opvallende textuur. 

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten