6x inspiratie voor de organische interieurtrend
Wooninspiratie Woonkamer inspiratie

6x inspiratie voor de organische interieurtrend

Je kunt er niet meer omheen: organische vormen zijn overal en ze zijn zo leuk! De trend komt voort uit biophilic design, een architectonisch concept dat de verbinding met de natuur bevordert. Simpel gezegd: planten en natuurtinten, zoals terracotta, crème en bruin en veel ronde vormen zijn helemaal in. In de natuur zijn er immers geen rechte hoeken. Hier zijn tips om deze prachtige stijl in je huis toe te passen!

organische eettafel

Organische eettafels

Een geweldige manier om organische vormen in je interieur te introduceren, is door te beginnen met een organische eettafels op maat. Denk aan tafels met zachte, ronde randen en asymmetrische vormen die de natuurlijke lijnen van de natuur nabootsen. Kies voor materialen zoals onbehandeld hout of steen om een extra natuurlijk element toe te voegen. Een eettafel met een organische vorm kan het middelpunt van je eetkamer worden en een echte eyecatcher zijn.

Bamboe, linnen en rotan

Om de biophilic design trend volledig te omarmen, kun je natuurlijke materialen in je hele huis toepassen. Denk aan  bamboe bijzettafels, linnen gordijnen en rotan accessoires. Deze materialen zorgen voor een warme sfeer in huis en hebben ook nog eens een rustgevend effect. 

Planten, planten en nog eens planten

Geen biophilic design zonder planten! Planten brengen leven en kleur in je huis. Kies voor een mix van grote en kleine planten, hangplanten en staande planten om een dynamisch interieur te creëren. Plaats planten in elke kamer, van de woonkamer tot de badkamer, om overal een vleugje natuur toe te voegen. 

terracotta muur

Terracotta, crème en natuurtinten

Kleuren zoals terracotta, crème en bruin zijn perfect om een natuurlijke en warme sfeer in je huis te creëren. Deze aardetinten zijn rustgevend en passen goed bij zowel moderne als traditionele interieurs. Gebruik deze kleuren op muren, meubels en accessoires om een samenhangende look te creëren. Combineer ze met (olijf) groene accenten, zoals kussens of vazen, om het natuurlijke thema nog meer te versterken.

ronde meubels

Ronde vormen tot in de details

Ronde vormen en zachte lijnen zijn kenmerkend voor de organische stijl. Kies voor meubels met afgeronde hoeken, zoals banken, stoelen en tafels, en vermijd strakke, rechte lijnen. Ga voor ronde accessoires zoals spiegels, vloerkleden en fotolijsten met organische vormen om tot in de details hierop in te spelen. 

organic mirror

Natuurlijk licht is de beste accessoire 

Laat natuurlijk licht je huis binnenstromen om een heldere en open sfeer te creëren. Gebruik lichte, luchtige gordijnen die het daglicht binnenlaten, en plaats spiegels strategisch om het licht door de kamer te weerkaatsen. Natuurlijk licht helpt niet alleen om je ruimtes groter en lichter te laten voelen, maar het verbetert ook je humeur en welzijn. Zeker voor een tip voor mensen die veel thuiswerken! 

Met deze tips kun je de organische design trend eenvoudig in je eigen huis implementeren. Creëer een rustgevende, natuurlijke omgeving en geniet van een gezellig en stijlvol interieur. Op zoek naar meer wooninspiratie? Lees nu alle tips, tricks en laatste trends voor wooninspiratie!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten