Zolder slaapkamer inrichten: 4x handige tips!

Ga jij een zolder slaapkamer inrichten maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? De zolder is vaak een lastige ruimte om in te delen, omdat er veel schuine wanden zijn en met weinig lichtinval. Als de zolderkamer eenmaal is ingericht, is dit al snel een gezellige en sfeervolle ruimte in het huis. Lees verder en ontdek 5 tips om jouw zolder slaapkamer in te richten!

Zolder slaapkamer: zet je bed onder het laagste punt

Het is belangrijk dat het bed op de juiste plaats staat in de zolder slaapkamer. Het bed is een groot object en neemt hierdoor veel ruimte in beslag. Plaats jouw bed onder de smalste muur in de kamer. Omdat een bed laag is past het vaak mooi onder een schuine muur, zonder dat dit voor moeilijkheden zorgt.

Vaak houd je wat ruimte over achter het bed. Hier kun je een grote, lage kist neerzetten en deze vullen met beddengoed. Zo heb je dit snel bij de hand en is het toch mooi weggewerkt, waardoor je meer opslagruimte overhoudt in jouw zolder slaapkamer.

zolder slaapkamer

Zorg voor genoeg lichtinval

Er is vaak weinig licht in een zolderslaapkamer. Zonder dakkapel is er vaak maar één raam in de zolder. Een dakkapel bevestigen is een grote ingreep en kost vaak veel geld. Toch is het belangrijk dat je voldoende zonlicht binnenkrijgt in jouw slaapkamer. Dit is immers het mooiste licht.

Hang een grote spiegel tegen de wand waar het zonlicht op schijnt. De spiegel kan dit zonlicht goed weerkaatsen door de hele ruimte, waardoor het licht optimaal wordt benut. Daarnaast kun je natuurlijk gebruik maken van mooie lampen waardoor je meer licht hebt in jouw zolder slaapkamer.

Op zolder kan het vrij warm worden. Warme lucht stijgt op naar boven en dat is ook zo in huis. Zorg er dus voor dat je voldoende frisse lucht binnen krijgt in jouw zolderkamer. Houd de stand van de co2 goed bij of doe een co2 meting bij Strooming.

lichtinval zolder slaapkamer lichtinval zolder slaapkamer 2

Deel de ruimte praktisch in

Het inrichten van een zolder slaapkamer kan best moeilijk zijn. Een zolder heeft veel schuine wanden waardoor je goed moet nadenken waar je alles wil neerzetten. Het vinden van een goede plek voor de kledingkast is bijvoorbeeld vaak lastig, omdat deze erg groot en hoog is.

Probeer zoveel mogelijk spullen in lage kasten te leggen. Lage kasten zijn makkelijk in te bouwen in een zolderslaapkamer. Het voordeel van de lage inbouwkasten is dat deze vaak heel diep zijn, waardoor je veel spullen kunt opbergen.

inrichting van de zolder

Ga voor houten balken

Houd jij van een landelijke uitstraling? Plaats dan wat houten balken in jouw zolder slaapkamer. Dit ziet geeft een hele sfeervolle uitstraling aan jouw slaapkamer. Je kunt er voor kiezen om de planken horizontaal van wand tot wand bij het plafond te hangen, maar je kunt ook kiezen voor verticale balken op vanaf de grond. Dit ziet er net zo leuk uit! Plaats jouw bed hiertussen en jouw zolder slaapkamer is super hip en gezellig!

zolder slaapkamer

Meer slaapkamer ideeën?

Ben je op zoek naar meer slaapkamer ideeën? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: 10x slaapkamer ideeën: ontdek wat bij jou past!, 6 tips voor een romantische slaapkamer, Slaapkamer voor jongvolwassenen; de 4 leukste ideeën en Meisjeskamer? Maak een prinsessenkamer!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten