Meisjeskamer? Maak een prinsessenkamer!

Wil jouw dochter al een echte meisjeskamer? Tover de kamer dan om tot een echte prinsessenkamer. Het is belangrijk dat kinderen zich thuis voelen in hun kamer, dat geeft ze veel zelfvertrouwen. De indeling van een echte meisjeskamer is soms nog best lastig. Er moet ruimte zijn om te spelen, te slapen of om gewoon te kletsen met vriendinnetjes. Lees verder en ontdek hoe je een echte meisjeskamer maakt voor jouw dochter!

De kleur: héél belangrijk!

Voor een echte meisjeskamer is de kleur heel belangrijk. Kinderen hebben namelijk een sterke voorkeur voor bepaalde kleuren. Een echte meisjeskamer heeft vaak de kleur roze. Dit is natuurlijk ook dé basis voor een echte prinsessenkamer!

Houd jouw dochter niet van roze, maar liever van blauw of een andere kleur? Dat kan natuurlijk ook. Tegenwoordig hebben we ook prinsessen die van blauw houden. Denk maar aan Elsa van Frozen!

Kleuren meisjeskamer

Bekleed de muur!

Hoe leuk is het als er leuke en inspirerende figuren op de muren staan van de kinderkamer? Op jonge leeftijd hebben kinderen vaak een idool, lievelingsdier of willen ze gewoon graag prinses worden.

Kies voor behang stickers van prinsessen of van een ander figuur. Dit geeft een gezellige uitstraling aan de meisjeskamer en is natuurlijk ook super gaaf! Vind je het leuker om zelf of met je dochter iets te schilderen op de muur? Dat kan natuurlijk ook. Kies een leuk plaatje uit en teken deze eerst met potlood op de muur. Vervolgens kun je het figuur samen gaan inkleuren.

Versier de meisjeskamer

Naast de vrolijke muren is het ook leuk om de meisjeskamer verder te versieren. Hang bijvoorbeeld een houten plankje op en zet deze vol zetten met kleine plantjes, foto’s en beeldjes. Leg ook een lekker kleed op de vloer waar ze op kunnen spelen.

Versier het bed met knuffels en kussentjes kussentjes. Een mooi dekbedovertrek is voor kinderen ook super belangrijk, kies voor een leuk overtrek met bijvoorbeeld Elsa erop. Je kunt bijvoorbeeld een dekbedovertrek kopen bij Slaaptextiel.nl. Hier hebben ze alles voor een toffe kinderkamer.

Versiering meisjeskamer

Zorg voor genoeg opbergruimte

Kinderen spelen graag en dat is ook superleuk. Soms laat dit alleen veel rommel achter en ben je lang bezig om dit weer op te ruimen. Op een kinderkamer mag best een kast voor speelgoed staan. Hier kunnen ze dan zelf het speelgoed uithalen en weer terug indoen! Ideaal toch?

Kies voor een kast waar de kinderen zelf bij kunnen, met genoeg opbergruimte. En heel belangrijk: met deurtjes! Zo hoef je de rommel niet te zien als je in de kamer staat en kunnen je kinderen toch lekker spelen.

Wil je de meisjeskamer helemaal afmaken? Beschilder de speelgoedkast dan met krijtverf. Zo kunnen de kinderen lekker krijten tegen de kast aan. Een vochtige doek eroverheen en de hele kast is weer schoon.

Opbergkast meisjeskamer

Meer slaapkamer ideeën?

Ben je op zoek naar meer slaapkamer ideeën? Bekijk ook eens de artikelen: 7 originele kinderkamer ideeën! en Tips voor de kinderkamer!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten