7 originele kinderkamer ideeën!

Met deze 7 originele kinderkamer ideeën richt je zó een klein paradijsje in voor je zoon of dochter! De kinderkamer is misschien wel een van de leukste kamers om in te richten in huis omdat er net een beetje meer mag en kan dan in de rest van het huis. Denk aan vrolijke kleuren en gekke accessoires. In de kinderkamer kun je je creativiteit helemaal de vrijheid geven. Heb je nou toch een beetje kinderkamer inspiratie nodig? Geen nood, wij geven je 7 originele kinderkamer ideeën!

1. Kleurvlakken

Een beetje kleur mag niet ontbreken in de kinderkamer! Of je nou voor lieve pasteltinten in de meisjeskamer gaat of stoere felle kleuren voor de jongenskamer. In plaats van één hele muur (of alle muren) een kleurtje te geven kun je er ook voor kiezen om een gekleurd vlak op de muur te schilderen. Je kunt gaan voor geschilderde lambrisering, maar je kunt het nog spannender maken door een schuin vlak vanuit de hoek in een kleur te schilderen. Of ga voor een leuke vorm zoals een berg, een cirkel of een huisje.

Kinderkamer kleurvakken

2. Papieren dierenkop

Leuke accessoires mogen niet ontbreken in een hippe kinderkamer! Kinderkamer accessoires zoals slingers, vintage speelgoed of een tipi zijn inmiddels niet zo origineel meer (als we Pinterest en Instagram mogen geloven), maar een papieren dierenkop aan de muur is wel super origineel! Ga bijvoorbeeld voor een gave flamingo of een stoere beer.

Papieren dierenkop kinderkamer

3. Vintage meubels

Vind jij die standaard meubels van de grote woonketens ook zo saai? Ga dan voor originele vintage meubels! Bezoek rommelmarktjes, Marktplaats of de lokale kringloop en scoor een gave kledingkast, nachtkastje of vintage dressoir. Je kunt 'm natuurlijk zo laten, maar je kunt 'm ook nog een likje verf geven! Hoe? Je leest het in onze DIY oude meubels opknappen. Ga voor een lekker gek kleurtje voor een super origineel meubelstuk in de kinderkamer.

Kinderkamer vintage

4. Klimmen & Klauteren

Er moet natuurlijk wel wat leuks te doen zijn in de kinderkamer! Helemaal hip zijn schommels, ladders en klimtouwen om lekker in te klimmen en te klauteren. Ziet er leuk uit en maakt van de kinderkamer gelijk een leuke speelplek!

Kinderkamer idee klauteren en spelen

5. Bijzondere verf

Krijtverf kennen we inmiddels allemaal. Desondanks blijft het een leuke toevoeging aan de kinderkamer! Maar wist je dat er ook andere soorten verf zijn waarmee je kinderen iets kunnen doen? Wat dacht je van magneetverf. Verf een autobaan op de muur en koop magnetische autootjes (of plak een magneet onder kleine raceautootjes).

6. Originele kinderkamer thema's

Thema kinderkamers gaan nooit uit de mode! Maar sommige thema's zijn nou eenmaal niet zo origineel (denk aan een princessen of jungle kamer). We helpen je op weg met een aantal originele kinderkamer thema's:

  • Circus thema

  • Bohemian thema

  • Reizen

  • Skateboarden

  • Superhelden

Thema kinderkamer idee

7. Confetti

Leuke versiering aan de muren maakt je kinderkamer helemaal af. Ga voor posters, vlaggetjes en andere leuke accessoires. Of ga voor origineel en ga voor confetti! Door stippen op je muur te stempelen of te plakken lijkt in een neerwaarts patroon lijkt het net alsof het confetti regent. Ga voor verschillende kleuren en laat de stippen af en toe overlappen voor een speels effect!

Confetti kinderkamer

Meer kinderkamer ideeën?

Op zoek naar nog meer inspiratie voor kinderkamer ideeën? Lees dan onze artikelen over een vrolijke meisjeskamer of een stoere jongenskamer eens!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten