4 tips voor een vrolijke meisjeskamer

Kleine meisjes worden groot, tijd om de babykamer om te toveren tot een vrolijke meisjeskamer! In deze blog geven we je 4 tips voor het inrichten van een meisjeskamer. Zo vind je inspiratie voor meisjes die van roze en prinsessen houden, maar ook voor stoere meiden die geen roze willen. Lees verder voor een heleboel kinderkamer inspiratie!

1. Kleur in de meisjeskamer

Inspiratie nodig voor kleur in de meisjeskamer? Bedenk natuurlijk eerst wat jouw dochter een mooie kleur vindt. Draait alles om prinsessen en roze? Dan is de keuze waarschijnlijk snel gemaakt. Natuurlijk kun je roze goed combineren met andere kleuren. Denk aan andere pasteltinten zoals lila, licht blauw, mintgroen, licht geel enzovoort. Daarnaast kan roze natuurlijk ook goed met een meer neutrale kleur zoals grijs. Zo kun je een roze meisjeskamer net een beetje stoerder maken. Goud en zilver geven een glamorous touch aan je roze kinderkamer.

Natuurlijk zijn er meer opties voor meiden dan alleen roze. Zo is mintgroen de laatste jaren erg hip voor kinderkamers. Daarnaast kun je natuurlijk ook gaan voor vrolijke kleuren zoals rood, oranje en geel. Een regenboog kleurenpalet is ook helemaal hip en super schattig. Wanneer je voor wit als basis gaat hoeft het zelfs geen bonte kermis te worden.

Vrolijke meisjeskamer Meisjeskamer regenboog

2. Behang meisjeskamer

De perfecte manier om een vrolijke meisjeskamer te creëren is met behang! Op die manier kun je gemakkelijk meer kleur toevoegen en spelen met leuke printjes. Ga bijvoorbeeld voor een leuk geometrisch behangetje met strepen of stippen. Bloemen, vlinders of eenhoorns passen natuurlijk ook perfect in een vrolijke meisjeskamer. Dit regenboog behang van Esprit is bijvoorbeeld super cute!

Meisjeskamer inrichten Meisjeskamer behang

3. Thema's voor de meisjeskamer

Je kunt natuurlijk gaan voor een mooie themakamer. Prinsessen en sprookjes zijn heel populair, maar je kunt ook voor een meer origineel thema gaan. Wat dacht je van een unicorn thema, een boerderij thema, een zee(meerminnen) thema of een circusthema. Je kunt ook helemaal mee gaan met de laatste trends en voor een bohemian kinderkamer gaan. Ga voor vintage meubels, veel kleur en riet en rotan als accessoires.

4. Accessoires meisjeskamer

In een meisjeskamer wordt natuurlijk niet alleen geslapen, maar ook gespeeld. Zorg voor leuke accessoires om de boel aan te kleden maar die ook functioneel zijn. Krijtverf voor op de muur, een tipi om je in te verstoppen en een mooie poppenkast. Een klein bureautje mag natuurlijk ook niet ontbreken. Zorg voor accessoires die passen bij het kleurenpalet. Ga voor leuke posters, kussentjes, slingers voor aan de muur of leuke lampionnen. Een mooi kleed op de vloer en leuke gordijnen mogen niet ontbreken. Vintage speelgoed zoals een mooie kinderwagen is ook perfect om de kinderkamer mee aan te kleden. En het leuke van een kinderkamer stylen: niks is te gek!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten