Dit zijn 4 verschillen tussen een peuterbed en een juniorbed, weet jij welke je moet kiezen?
Kinderkamer inspiratie

Dit zijn 4 verschillen tussen een peuterbed en een juniorbed, weet jij welke je moet kiezen?

Als ouder sta je voor heel wat keuzes als het gaat om de inrichting van de kinderkamer. Een van de grote beslissingen is welk bed je moet kiezen voor je kind: een peuterbed of een juniorbed. Beide soorten bedden hebben hun eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om goed te begrijpen wat de verschillen zijn voordat je een keuze maakt. In dit artikel gaan we vier belangrijke verschillen bespreken tussen een peuterbed en een juniorbed, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen voor jouw kind.

peuterkamer

Afmetingen en leeftijdscategorie

Een van de belangrijkste verschillen tussen een peuterbed en een juniorbed is de afmetingen en de leeftijdscategorie waarvoor ze bedoeld zijn. Een peuterbed is over het algemeen kleiner van formaat dan een juniorbed en is speciaal ontworpen voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar oud. Een juniorbed daarentegen is iets groter en geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar tot ongeveer 8 jaar oud.  Als je op zoek bent naar een bed voor een jonge peuter, is een peuterbed van Petite Amélie misschien de beste keuze. Deze bedden zijn speciaal ontworpen voor jonge kinderen en hebben vaak leuke en speelse ontwerpen die perfect passen bij een kinderkamer.

peuterbed

Veiligheid en comfort

Een ander belangrijk verschil tussen een peuterbed en een juniorbed is de mate van veiligheid en comfort. Peuterbedden zijn vaak laag bij de grond en hebben vaak zijpanelen om te voorkomen dat een kind uit bed valt. Deze eigenschappen maken peuterbedden over het algemeen veiliger voor jonge kinderen dan juniorbedden.  Juniorbedden zijn daarentegen vaak hoger en hebben vaak geen zijpanelen, waardoor ze meer geschikt zijn voor oudere kinderen die al wat meer zelfstandigheid hebben ontwikkeld. Als veiligheid en comfort belangrijke factoren zijn voor jou, dan is een peuterbed wellicht de beste keuze voor jouw kind.

kinderbed

Duurzaamheid en duurzaamheid

Een ander belangrijk verschil tussen een peuterbed en een juniorbed is hoe lang ze meegaan en hoe stevig ze zijn. Wanneer peuterbed is vaak gemaakt van stevige en sterke materialen die goed tegen het wilde gebruik kunnen dat kinderen van hun bed kunnen maken. Dat maakt peuterbedden over het algemeen duurzamer dan juniorbedden. Juniorbedden zijn daarentegen vaak gemaakt van materialen die wat minder stevig zijn en sneller slijtage kunnen vertonen. Als je zoekt naar een bed dat echt lang mee kan gaan en bestand is tegen het ruige gebruik door kinderen, dan is een peuterbed waarschijnlijk de beste keuze voor jou.

Design en stijl

Tot slot is het design en de stijl van een peuterbed en een juniorbed ook een belangrijk verschil om rekening mee te houden. Peuterbedden zijn vaak lekker speels en kleurrijk ontworpen, helemaal perfect voor een gezellige kinderkamer. Deze bedden hebben vaak leuke extraatjes zoals grappige figuren of thema's die precies passen bij wat jonge kinderen leuk vinden. Aan de andere kant hebben juniorbedden meestal een wat neutraler en tijdloos design dat veel langer meegaat en makkelijker aan te passen is als je interieurstijl verandert. Als je op zoek bent naar een bed dat echt lang mee kan gaan en goed bij verschillende interieurstijlen past, dan is een juniorbed misschien wel de beste keuze voor jou.

blauw junior bed


Op zoek naar meer inspiratie voor je kinderkamer of babykamer? Bekijk al onze blogs voor de laatste trends, nieuwe ideeën en inrichtingen!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten