Dé perfecte planten voor op de babykamer
Babykamer inspiratie

Dé perfecte planten voor op de babykamer

Welkom in de wonderlijke wereld van het ouderschap! Terwijl jullie druk bezig zijn met de voorbereiding op de komst van jullie kleine bundel vreugde, is het tijd om de babykamer om te toveren tot een gezellige en rustgevende ruimte.

En er is niets beter dan wat groen om de sfeer op te fleuren! Planten zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, maar ze verbeteren ook de luchtkwaliteit en geven een gevoel van rust en welzijn. In deze blog vertellen wij jou precies welke planten perfect zijn voor de babykamer!

Vredeslelie (Spathiphyllum)

Er is geen plant beter geschikt voor de babykamer dan de Vredeslelie. Deze plant heeft prachtige en heldergroene bladeren en bezit luchtzuiverende eigenschappen. De Vredeslelie heeft niet veel zonlicht nodig en is erg makkelijk te verzorgen. Je hoeft hem niet vaak water te geven, wat ideaal is voor het drukke ouderschap.

De luchtzuiverende eigenschappen van de plant zorgen ervoor dat giftige stoffen zoals ammoniak en benzeen uit de lucht gefilterd worden. Zo zorg je voor een veilige en gezondere ruimte voor de kleintje.

Lavendel (Lavandula)

Het is natuurlijk enorm belangrijk dat het heerlijk ruikt in de babykamer. En er is geen enkele plant die zo heerlijk ruikt als Lavendel. De geur van deze plant heeft een enorm kalmerend en ontspannend effect, ideaal voor de babykamer.

Het gebruik van Lavendel in een diffuser is erg populair voor op de slaapkamer. Men zegt namelijk dat dit de kwaliteit van je slaap verbetert. En wie wil er nu niet dat hun baby de hele nacht heerlijk doorslaapt? Zo kan het hele gezin de volgende dag helemaal uitgerust beginnen!

Aloë Vera (Aloe vera)

De perfecte plant voor iedere babykamer: Aloë Vera! Deze krachtige plant heeft niet veel water nodig maar is een expert in het zuiveren van de lucht door formaldehyde en benzeen direct uit te filteren.

Wist je trouwens dat Aloë Vera ook helende krachten heeft? Het is geen magisch medicijn, maar het sap van de bladeren werkt goed om kleine wondjes en insectenbeten te verzachten. Verder is het sap van de bladeren ook geschikt om brandwonden te behandelen.

Spinplant (Chlorophytum comosum)

We hebben het nu over meerdere planten gehad. De meeste planten hebben luchtfilterende eigenschappen, helende kwaliteiten en ze ruiken lekker. Maar je baby heeft natuurlijk ook wat vermaak nodig. Daar is de Spinplant perfect voor.

Waarom is de Spinplant de perfecte kandidaat? Deze plant heeft namelijk ontzettend lange bladeren, die een leuke en speelse sfeer creëren. Hoe langer de bladeren groeien, hoe meer je baby vermaakt wordt. Een schone lucht en een vermaakte baby? Is er iets wat de Spinplant niet kan?

TIP: Zet de planten altijd buiten het bereik van je baby en vermijd planten die giftig zijn. Mocht je hierover twijfelen, vraag dan om advies bij de winkel of het tuincentrum.

Nog meer plant-inspiratie?

Dus daar heb je het, een lijst met prachtige planten die jouw babykamer opfleuren, de lucht zuiveren en een rustgevend effect hebben. Op deze manier creëer je een gezonde ruimte voor jullie allemaal.

Wil je nog meer groene inspiratie? Wij hebben namelijk nog veel meer tuinideeën! Zo krijg jij straks ook groene vingers en tips om je woning helemaal compleet te maken.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten