6 leuke babykamer ideeën voor jongens

De kleine is al een tijdje op komst en het wordt hoog tijd om babykamer ideeën op te doen. Bij de laatste echo blijkt: het is een jongen! Hoe ga je de jongenskamer inrichten? Ga je voor een traditionele lichtblauwe kamer, of zoek je een andere kleurrijke stijl uit? In deze blog geven we je 6 leuke babykamer ideeën voor jongens. Met deze inspiratie ben je ruimschoots op tijd om de kleine met een fantastische kamer welkom te heten!

Traditionele babykamer ideeën: de lichtblauwe jongenskamer

Wie nog niet veel babykamer ideeën heeft, begint misschien met zoeken in de traditionele hoek. Traditioneel saai? Allesbehalve! Dat bewijst de kamer in onderstaande afbeelding wel: de verschillende lichtblauwe tinten geven de babykamer een rustige en zachte uitstraling mee. De combinatie van wit, lichtblauw en lichte houten meubelen is erg mooi en rustig op het oog. Leuke details als een wolkenkleedje, beddengoed met een printje en een gestippelde lampenkap maken de inrichting van de jongens babykamer helemaal af.

blauwe jongenskamer

Bruin met oranje en blauwe accenten

Behoefte aan een minder traditioneel kleurenpalet? Ga eens voor donkere bruintinten, aangevuld met oranje en blauwe accenten. De donkerbruine hoofdkleur wordt gecompenseerd door de lichte witte meubels, vloerbedekking en fotoframes. De spaarzaam gebruikte oranje en blauwe tinten fleuren de kamer helemaal op. Het zijn de details die het geheel écht afmaken. Leuk extra detail op deze jongens babykamer? De speelse silhouetten van de dieren aan de wand!

Fotografie

Op zoek naar babykamer ideeën en dol op fotografie? Dan is deze jongens babykamer echt iets voor jou! De lichte muren vormen het perfecte canvas voor allerlei fotografische eyecatchers. Ga voor mooie natuurfotografie, kleurrijke dierenportretten of landelijke plaatjes. Zelfs een mooie skyline kan interessant zijn! Houd de verdere aankleding van de kamer strak en eenvoudig, met een licht kleurenpalet. Zo voorkom je dat de jongens babykamer een drukke, rommelige uitstraling heeft.

Natuurlijke invloeden

De natuur is altijd een mooie inspiratiebron voor babykamer ideeën, zowel voor jongens als meisjes. Bovendien kun je hiermee alle kanten op. Kies je voor fotografie, zoals in het eerdere voorbeeld? Of ga je voor een cartoonachtige uitstraling, met getekend groen en bijbehorende diertjes? Op dit gebied is er inspiratie genoeg: wat dacht je van een herfstbos met warme herfstkleuren. Wie meer een fan is van de lente gaat voor frisse weiden, met kniehoog gras en lammetjes. Ook gaaf: zomerse strandtaferelen, met een geschilderde kustlijn, golven en prachtige zandduinen.Animatie & dieren

Doe eens babykamer ideeën op aan de hand van geliefde animatieseries! De kersverse ouders in het onderstaande voorbeeld werden geïnspireerd door een favoriete Japanse animatieserie. De koddige wezentjes uit de serie lenen zich perfect voor een toepasselijke muurschildering. De lichte kleurrijke wanddecoraties worden daarbij mooi aangevuld met donkere houten meubelstukken. Zo is deze jongens babykamer precies in balans!

babykamer ideeën voor jongens

babykamer ideeën voor jongens

Superhelden babykamer voor jongens

Ben je groots fan van superhelden? En kun je niet wachten om die passie zo vroeg mogelijk te delen met de kleine? Ga dan voor een extraverte babykamer die de droom van elke jongen is. Een handige papa of mama kan als basis het logo van een favoriete held op de muur schilderen. Het verder aankleden van de superhelden slaapkamer is daarbij super eenvoudig! Dit is één van de babykamer ideeën waar je genoeg voor kunt vinden: van alle stripboek helden is namelijk volop merchandise te koop. Je kunt het zo gek niet bedenken: kussentjes, dekentjes, beddengoed, lampen. Is jouw kleine al een stoere superheld in wording?

Weet je al hoe jouw bijzondere babykamer eruit gaat zien? Ga je voor een opvallende aankleding, of kies je toch liever voor een neutrale babykamer? Deel jouw keuze en eigen babykamer ideeën in de reacties!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten