Het leukste behang voor de babykamer
Babykamer inspiratie Kinderkamer inspiratie

Het leukste behang voor de babykamer

Ben jij druk bezig met het inrichten van de babykamer? En ben je op zoek naar een tof behang voor de babykamer? Je wilt natuurlijk dat jullie baby heerlijk tot rust komt in deze kamer en met een lach wakker wordt. Het juiste behang kan daarbij helpen. Voor een babykamer zijn er een heleboel verschillende, vrolijke en creatieve mogelijkheden. In deze blog zetten wij de leukste ideeën en trends voor je op een rij!

Vintage behang voor de babykamer

Een vintage inrichting is tegenwoordig erg populair. Meubelen en kleding met een “vintage look” zie je steeds vaker voorbij komen. Dit komt ook terug in de inrichting van babykamers. Dekornik is een merk dat deze vintage stijl op een speelse manier in hun behang terugbrengt. 

De vele zachte kleurencombinaties maken vintage behang ideaal voor de babykamer. Dit geeft namelijk een heel rustige en neutrale uitstraling. Veel van de behang die ze aanbieden bestaan uit lichte pastelkleuren. Deze kleuren komen terug in de vele verschillende thema’s die ze aanbieden.

Patronen en vintage bloemen

Vintage stoffen bevatten vaak vrolijke patronen van bloemen. Dit zie je bij veel vintage behangsoorten terugkomen. Denk niet dat deze patronen alleen geschikt zijn voor meisjeskamers. Vintage behang komt met veel verschillende kleurcombinaties en patronen. Deze zijn prima te combineren en passen ook in een jongenskamer

Onderwater pracht en praal

Is een bloemenpatroon niet helemaal jouw ding? Dan zijn er nog vele andere patronen waar je uit kunt kiezen. Een populair thema voor behang voor een babykamer is een betoverende onderwaterwereld. 

Je kunt kiezen tussen meerdere soorten behang. Kies je voor een behang met prachtige en sierlijke kwallen die zweven door een omgeving van onderwaterplanten? Of wil je dat je baby wakker wordt in een school van prachtige vissen met mooie kleuren? Deze prints zijn te bestellen met verschillende accentkleuren zodat er gegarandeerd iets voor je tussen zit.

Groene jungle en wilde dieren

Ben jij ook zo’n fan van de jungle en alle diersoorten die hier te vinden zijn? Wil jij een behang dat dit helemaal terugbrengt in de babykamer? Daar zijn de perfecte behangsoorten voor.

Het behang met de bossen vol dartelende hertjes die rondrennen of het behang met de wilde savanne waar giraffen en olifanten de vrije loop hebben. Het maakt niet uit wat je voorkeur heeft, er is voor iedereen wat wils. 

De zachte kleuren groen van de planten in combinatie met de donkere kleuren van de dieren zorgt ervoor dat het lijkt alsof ze van het behang springen. Wij waren blij verrast om te zien hoe goed vintage en natuur met elkaar te combineren zijn. Dit behang voor de babykamer is ideaal als jij wilt dat je kind opgroeit als een liefhebber van natuur en alles wat het te bieden heeft.

Een reis door de sterrenhemel

Wat is er beter om een goede nachtrust voor de baby te garanderen, dan een behang met een dromerige sterrenhemel? Als je een groot fan bent van blauwe kleuren en tinten dan is dit behang een uitstekende keuze. 

Een prachtige hemel met pluizige wolken, de ruimte vol zwevende planeten of een reis door de sterren met een luchtballon. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Als de muren met dit behang voor de babykamer bedekt zijn, is een inspiratievolle nachtrust met vredige dromen het resultaat. 

De babykamer moet een plek zijn van rust, waar papa en mama hun pasgeboren kind een veilige ruimte bieden om de volgende dag weer fris en fruitig te zijn. Wat zal je kind meer tot rust brengen dan in slaap te vallen onder een adembenemende sterrenhemel?

Meer ideeën en inspiratie?

Heb jij nu het ideale behang voor de babykamer gevonden en wil jij nog meer ideeën opdoen? Lees dan eens het volgende blog: 7 originele babykamer ideeën! Daarnaast hebben wij nog veel meer babykamer inspiratie!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten