Stoere jongenskamer inrichten

Het inrichten van een stoere jongenskamer kan best lastig zijn. Vooral als je van het traditionele blauw wil afwijken en een echte gepersonaliseerde kinderkamer wil maken. Wij geven je inspiratie en ideeën voor het inrichten van een stoere en hippe jongenskamer die zowel praktisch als mooi is. Voor je het weet wil je zoon niet meer uit z'n kamertje komen omdat je het zó leuk hebt ingericht!

Kleur ideeën jongenskamer

Het is helemaal niet lastig om een paar originele kleur ideeën voor een stoere jongenskamer te bedenken. Probeer eens af te wijken van het standaard blauw en groen. Wat dacht je bijvoorbeeld van grijs met fel geel of rood? Of een kamer helemaal in zwart en wit? Je kan ook een wandje behangen. Tegenwoordig is het helemaal niet zo lastig meer om leuk en stoer behang te vinden waarmee je je jongenskamer in een mum van tijd omtovert. Wat dacht je van behang met insecten, auto's of dino's?

kamer

Er is overigens niks mis met een jongenskamer die wel blauw of groen is! Dat kan ook heel leuk, stoer en hip zijn. Het is tenslotte vaak toch de lievelingskleur van je zoon. En juist een combinatie van groen en blauw of de toevoeging van nog een andere kleur kan heel leuk zijn. Heb je nou geen zin om te schilderen of te behangen? Met een muursticker, grote poster en/of accessoires voeg je gemakkelijk een kleuraccent toe in je stoere jongenskamer.

Stoere jongenskamer met een thema

Het klinkt misschien een beetje suf en helemaal niet stoer, een jongenskamer met thema. Maar zolang je voor een stoer thema kiest is het helemaal niet suf! Wat dacht je bijvoorbeeld van het thema dino's? Plak een grote muursticker van een dino op de muur of verander de handgreepjes van de ladekast in dino hoofden. Voor een jongen die van stoere auto's, vrachtwagens en graafmachines is een kinderkamer in dat thema juist leuk.

Stoere jongenskamer

Een ander leuk thema voor een stoere jongenskamer is reizen. Hang bijvoorbeeld een grote wereldkaart aan de muur en vliegtuigjes aan het plafond. Of focus je op een grote wereldstad zoals Londen of New York. Probeer een thema te kiezen dat goed aansluit bij de interesses van je kind. Het is sowieso slim om even te overleggen met je zoon over hoe je zijn kamertje gaat aanpassen, hoe jong of oud hij dan ook is. Want niemand vindt het leuk als zijn plekje zomaar is aangepast. En als hij erbij betrokken wordt vindt 'ie het waarschijnlijk alleen maar leuker!

Lees hier meer over de 10 leukste thema's voor de jongenskamer!

Stoere jongenskamer inspiratie: de meubels

We geven je ook nog een beetje inspiratie voor de meubels in je stoere jongenskamer. Er zijn tegenwoordig genoeg stoere meubels beschikbaar in de winkels. Al helemaal nu de industriële woonstijl en meubels van steigerhout zo populair zijn. Een leuke kast of bureau van steigerhout geeft je kinderkamer gelijk een stoer uiterlijk. Houd bij het kopen van de meubels voor je jongenskamer wel rekening met de behoeftes van je kind. Wordt je kind al wat ouder en gaat het binnen een paar jaar naar de middelbare school? Dan is het hoog tijd om een bureau aan te schaffen waar je zoon rustig zijn huiswerk kan maken.

Stoere meubels

Industriële meubels doen het ook heel goed in een stoere jongenskamer. Wat dacht je van een bureau en wandrek met ijzeren pijpen en houten planken? Of stoere lockers als kledingkast. Heb je nou geen budget om nieuwe meubels te kopen? Probeer dan je huidige meubels of tweedehands meubels een opknapbeurt te geven. Schilder ze in een ander (fel) kleurtje voor een totaal andere en hippe look.

Hippe kinderkamer accessoires

Ook met accessoires kun je gemakkelijk een hippe kinderkamer realiseren, zonder gelijk nieuwe meubels te kopen of de muren te schilderen. Hang bijvoorbeeld een leuk plankje of wat vakjes aan de muur en zet daar wat leuke spulletjes in. Zoals een favoriet speelgoedje, een leuk boek of de voorletter van zijn naam. Hang een paar schilderijtjes op met leuke posters of koop een stoere lamp. Of wat dacht je van een skateboard aan de muur? Of een verkeersbord. dartbord of autoband? Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het aan de muur hangen! Met een paar items tover je de 'look and feel' van je slaapkamer zo om naar een stoere jongenskamer. Een nieuw Dekbed doet bijvoorbeeld ook wonderen voor de look van je kinderkamertje.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten