Slaapkamer voor jongvolwassenen; de 4 leukste ideeën
Slaapkamer ideeën Woonideeën

Slaapkamer voor jongvolwassenen; de 4 leukste ideeën

Een slaapkamer voor jongvolwassenen betekent de start van een nieuwe levensfase. Jouw kind wordt namelijk steeds volwassener. Dit herken je misschien aan de manier waarop jouw zoon of dochter naar de wereld kijkt. Of door hun groeiende onafhankelijkheid en verantwoordelijkheidsgevoel. Op welke manier je het ook merkt, het is weer een spannende nieuwe periode voor jou als ouder.

In deze nieuwe levensfase krijgt de slaapkamer een flinke make-over. Eigenlijk wordt alles alles wat ‘kind’ uitstraalt vervangen. Van tekenfilm en puberale posters tot aan de laatste kinderkasten en -stoelen. Maar hoe kun je het beste een slaapkamer voor jongvolwassenen inrichten?

In deze blog delen we de 4 leukste ideeën voor een trendy en functionele slaapkamer. Na afloop weet je beter wat bij jongvolwassenen past, zodat je jouw kind kunt verrassen met handige tips of cadeaus.

1. De slaapkamer van jongvolwassenen: een kamer met 3 doelen!

Een slaapkamer voor jongvolwassenen heeft 3 belangrijke functies. De kamer is namelijk meer dan alleen een slaapplek. Overleg daarom samen met jouw kind over hoe je de volgende 3 onderdelen van de slaapkamer gaat inrichten:

  • De slaapplek

  • De studieplek

  • De plek om te ontspannen of met vrienden af te spreken

Mocht de slaapkamer klein zijn, probeer dan op een creatieve manier toch deze 3 functies erin te verwerken. Plaats bijvoorbeeld een kleine bank aan het voeteneinde van het bed. Hierdoor creëer je extra zitruimte, wat handig is wanneer vrienden op bezoek zijn.

2. Een weerspiegeling van jouw kind’s persoonlijkheid

Jongvolwassenen ontwikkelen steeds meer hun eigen persoonlijkheid. Een slaapkamer voor jongvolwassenen inrichten start dan ook met hun persoonlijkheid. De vertaling hiervan zie je terug in de kleuren, patronen en accessoires. Hieronder vind je een aantal voorbeelden:

Wil je meer weten over de kleurtrends voor de slaapkamer? Bekijk dan onze blog: 4 kleurtrends voor de slaapkamer.

3. Opslagruimte: functioneel en overzichtelijk

Voor het inrichten van een slaapkamer voor jongvolwassenen is ook het creëren van voldoende opslagruimte belangrijk. Hierdoor blijft de slaapkamer overzichtelijk en netjes. Dit is voor jou als ouder fijn, maar ook voor jouw kind.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van opslagruimte in de slaapkamer:

4. Met accessoires maak je de slaapkamer compleet!

Nu je de basis van de slaapkamer hebt bepaald, kun je verder met de details. Accessoires zorgen voor meer sfeer en uitstraling. Hierbij kun je denken aan leuke posters, schilderijen, kaarsen, klokken, kussens, planten. Het leukste is dat je deze samen met je kind kunt gaan uitzoeken!

Daarnaast kun je ook met dekbedden de kamer gezelliger maken. Een donzen dekbed vormt een duurzame, warme en lichte keuze. Met een passend dekbedovertrek is vervolgens jouw slaapkamer compleet. HIeronder vind je een aantal voorbeelden van slaapkamer accessoires voor jongvolwassenen.

Behoefte aan meer inspiratie op het gebied van slaapkamer accessoires? Bekijk dan onze blog: 5 slaapkamer ideeën: de leukste meubels en accessoires.

Meer slaapkamer inspiratie?

Ben je op zoek naar meer slaapkamer ideeën? Bekijk dan ook de andere artikelen op Woonblog vol tips en inspiratie. Wat is jouw advies voor het inrichten van een slaapkamer voor jongvolwassenen? Laat het weten door een reactie achter te laten!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten