5 slaapkamer ideeën: de leukste meubels en accessoires
Slaapkamer ideeën Woonaccessoires Woonideeën

5 slaapkamer ideeën: de leukste meubels en accessoires

Benieuwd naar slaapkamer ideeën voor jouw 'sanctuary'? Het is belangrijk dat deze helemaal naar jouw stijl en smaak is ingericht. Mist er nog iets in jouw slaapkamer of ga je verhuizen en wil je een hele nieuwe slaapkamer look? Doe hier inspiratie op om je slaapkamer mee aan in te richten met de leukste meubels en accessoires!

Statement kast of juist niet?

Heb je een uitbundige stijl en komt dit ook goed terug in de slaapkamer? Je kledingkast is iets waarmee je jouw stijl goed kan benadrukken. Bijvoorbeeld een houten kledingkast, voor een stoere, maar warme sfeer. Daarnaast zien we tegenwoordig steeds vaker kledingrekken. Hier benadruk je niet alleen je interieurstijl mee, maar ook meteen je kledingstijl!

Wanneer je juist wat meer rust in de slaapkamer wil, is een onopvallende kast perfect. Bijvoorbeeld een kast die op een wand lijkt wanneer deze gesloten is. Een ander soort kast die vanuit de slaapkamer niet opvalt (en waar we allemaal wel van dromen) is een inloopkast.

kledingkast ideeën

De rommel stoel

Iedereen kent ‘de rommel stoel’ wel: de stoel vol met kleding, jassen en tassen. Als je die zelf niet hebt, dan een vriend of familielid wel. Echter is een stoel in de slaapkamer ook perfect als statement en heerlijk om s’morgens of s’avonds in te relaxen! Denk aan een fluwelen fauteuil, een stoel bekleed met een Perzisch tapijt print of een loveseat/ klein bankje in een leuke kleur en stof.

slaapkamer ideeën

Vloerkleed in de slaapkamer

Geen vloerverwarming? Dan is een vloerkleed wel zo lekker als je net uit bed stapt. Niet alleen is het warm, het zorgt ook voor sfeer! Perzische tapijten zijn nu bijvoorbeeld erg hip. Denk ook aan een mooi grof gebreid kleed, een (nep) dierenvacht of een vrolijk etnisch kleed.

romantische slaapkamer

Slaapkamer ideeën voor de muur

Muur accessoires zoals spiegels, schilderijen of foto’s zijn een andere manier om gezelligheid aan je slaapkamer te geven. Spiegels zijn er in alle soorten en maten. Ronde spiegels zijn nu erg hip en een full length spiegel is handig om je hele outfit te bekijken. Spiegelranden kunnen ook veel doen om je stijl te benadrukken. Bijvoorbeeld een houten rand voor een rustieke look en een metalen rand voor een industriële uitstraling.

Wat we nu verder veel zien, zijn collages van fotolijstjes gevuld met leuke quotes, mooie afbeeldingen en foto’s. Denk daarnaast aan een papieren, plastic of metalen herten hoofd of een decoratieve buffel schedel voor aan de muur.

slaapkamer inrichten

Verlichting

Een echte sfeerbepaler in elke ruimte is de verlichting. Ga voor een mooie lamp aan het plafond, lampen voor op je nachtkastjes, slingers lichtjes en denk ook vooral aan kaarsen in leuke kaarshouders!

Welke slaapkamer ideeën benadrukken jouw stijl?

Meer slaapkamer ideeën?

Nog meer slaapkamer ideeën opdoen? Lees dan ook ‘7 tips voor een boho slaapkamer’ en ‘slaapkamer ideeën voor een industriële slaapkamer’.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten