Woontrend: Perzische en Oosterse tapijten
Interieur Woontrends Wooninspiratie Woonideeën

Woontrend: Perzische en Oosterse tapijten

De woontrend: Perzische vloerkleden is weer terug. Perzische tapijten waren een tijdje naar de achtergrond verdwenen door de komst van grafische vloerkleden, (nep)vachten als vloerkleden en vloerkleden in Scandinavische stijl. Nu zien we ze weer steeds vaker voorkomen. Perfect voor een beetje kleur en/of een leuk printje in je interieur! Lees verder voor meer inspiratie voor deze woontrend.

Oorsprong van Perzische tapijten

Perzische tapijten werden oorspronkelijk gemaakt in Perzië. Daarna kwamen deze kleden veelal uit Iran. De trend heeft zich later verspreid over andere landen in het Midden-Oosten. Iran staat echter nog steeds bekend als het land waar de beste Perzische tapijten worden geknoopt.

Er zijn verschillende soorten Perzische kleden. Zo wordt er een verschil gemaakt in tapijten zonder hoge polen en met hoge polen. De variant zonder hoge polen wordt ook wel de Kelim variant genoemd.

etnisch wonen Woontrend: Perzische en Oosterse tapijten

Combineer een Perzisch tapijt met kleuren in het interieur

Een Perzisch tapijt bestaat vaak uit meerdere kleuren. Zorg bij het uitkiezen van een Perzisch tapijt dat de kleuren van het Perzisch tapijt zoveel mogelijk overeenkomen met de kleuren in je interieur. Hierdoor wordt het een mooi geheel met de rest.

Bij een Perzisch tapijt denk je meteen aan de kleurrijke tapijten vol met krullen en andere patronen. Dit is echter niet altijd het geval. De woontrend van Perzische tapijten komt in allerlei soorten en maten. Zoals net al werd verteld is er een verschil in hoogpolig en laagpolig.

Echter kom je ook Perzische kleden tegen in verschillende tinten van dezelfde kleur met een simpel patroon of Perzische kleden met een mooi bloemen canvas en zwarte achtergrond. Een Perzisch tapijt met bloemenprint past perfect bij de woontrend: bloemenprints van 2018!

herfst woonideeën

Past de woontrend: een Perzisch tapijt bij de stijl van jouw interieur?

Er zijn zoveel verschillende soorten Perzische tapijten dat er voor ieder interieur wel een variant tussen zit. Vooral als je ervan houdt om stijlen te mixen is een Perzisch tapijt perfect in je interieur! Ideaal dus voor mensen met een werelds, etnisch interieur!

Juist ook in een strak interieur met veel in dezelfde kleur, kan een Perzisch tapijt net iets extra’s toevoegen. Dan zorgt een Perzisch tapijt met verschillende kleuren en een iets drukker patroon voor wat meer warmte en gezelligheid in de uitstraling!

Heb je juist een wat drukkere woonkamer? Ga dan voor een Perzisch tapijt in één kleur of een een tapijt met meerdere tinten van dezelfde kleur. Houd er wel rekening mee dat die kleuren matchen met je interieur. Neem bijvoorbeeld een tapijt in dezelfde kleur als je bank of een groot schilderij aan de muur. Daarnaast kun je ook besluiten om een Perzisch tapijt aan je muur te hangen in plaats van op de vloer te leggen. Zo heb je meteen leuke wanddecoratie!

Een Perzisch tapijt is leuk in elke ruimte van je interieur. Denk maar aan de slaapkamer, de woonkamer, de gang en zelfs de keuken! Ben jij al aan het dromen over jouw magische, oosters tapijt? Wij zijn benieuwd!

Woontrend: Perzische en Oosterse tapijten

Meer inspiratie doen over etnische trends?

Wil je meer tips en inspiratie over wereldse woonaccessoires voor in je interieur? Lees dan ook ‘Werelds wonen? Creëer een etnisch interieur!’.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten