Werelds wonen? Creëer een etnisch interieur!

In een etnisch interieur worden invloeden uit de hele wereld gecombineerd. Met de natuur als basis en geïnspireerd op andere culturen. Een etnisch interieur is warm en levendig. Natuurlijke, handgemaakte materialen worden gecombineerd met drukke, exotische prints en vrolijke, warme kleuren. Juist deze combinatie zorgt voor een wereldse sfeer! Persoonlijke en etnische woonaccessoires maken een etnisch interieur compleet. Met een etnisch interieur ga je op wereldreis in eigen huis!

1. Etnische woonaccessoires

Etnische woonaccessoires zorgen voor een avontuurlijke en warme sfeer. Denk bijvoorbeeld aan kussens uit India, een Arabische lamp, mooie Afrikaanse beelden of maskers en een tafeltje uit Azië. Je kunt etnische woonaccessoires uit verschillende werelddelen gerust met elkaar combineren! Kies mooie, ambachtelijke woonaccessoires en kijk ook eens naar Fairtrade producten. Deze zijn vaak uniek, handgemaakt en bovendien geproduceerd onder eerlijke omstandigheden.

Maak je werelds interieur persoonlijk door souvenirs van reizen of erfstukken te gebruiken als etnische woonaccessoires. Het mooiste is een interieur dat een weerspiegeling is van je persoonlijkheid! Wees creatief en hang bijvoorbeeld eens rieten schalen of hoeden aan de wand. Kijk eens op rommelmarkten en in kringloopwinkels voor mooie vondsten. Overdrijf het echter niet en kies bewust een mooie plek voor jouw unieke etnische woonaccessoires. Vind je een heel etnisch interieur iets te opvallend? Gebruik dan slechts enkele etnische woonaccessoires.

etnisch interieur etnisch wonen

2. Exotische prints

Met exotische prints is het zeker werelds wonen! De basis van een etnisch interieur houd je wel liever rustig en neutraal zodat je kunt combineren met verschillende exotische en drukke prints. Combineer volop met kleuren, patronen, materialen en vormen maar zorg wel voor eenheid in je etnisch interieur. Met handgemaakte Kelimkussens en een groot kleurig vloerkleed krijgt je etnisch interieur een mooie wereldse en warme sfeer! Als je durft ga dan eens een voor een kleurrijk wandkleed met een mooi patroon. Of een unieke Indiase poef. En een dierenhuid op de vloer staat warm en spannend tegelijk. Liever een subtiel etnisch interieur? Ga dan voor een mooi kleurig vloerkleed in een modern of minimalistisch interieur.

3. Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen geven een etnisch interieur balans met de vrolijke kleuren en drukke patronen. Denk aan bamboe, rotan, riet, hout, natuursteen, stof, leer en aardewerk en veelal handgemaakte producten. Dus geen kunststof, glazen en metalen materialen in een etnisch interieur. Maar wel rieten manden en een hanglamp gemaakt van bamboe.

In een werelds interieur mag hout zeker niet ontbreken, veelal zien we donker hout in een etnisch interieur want dit combineert zo mooi met de verschillende kleuren! Hout zorgt voor een warme, natuurlijke uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor houten bijzettafeltjes maar kijk ook eens naar hout in je woonaccessoires.

4. Warme kleuren

In een werelds interieur zien we vooral warme kleuren welke afgeleid zijn van aardetinten zoals oranje, beige, okergeel, bruinrood. Combineer de verschillende kleuren maar houd de basis rustig in aarde- en natuurtinten. Kies kleuren die met elkaar matchen en in harmonie zijn met je gehele etnische interieur. In een etnisch interieur zien we de vrolijke kleuren overal terug: in kussens, in een vloerkleed of in een wandkleed. Een bruin leren bank combineert bijvoorbeeld heel mooi met veel kleurige, etnische kussens! Vind je het gebruik van verschillende kleuren toch iets te druk? Als je het rustiger wilt, kies dan één hoofdkleur of ga voor neutrale tinten gecombineerd met zwart wit accenten. Probeer het uit en kijk wat het beste bij jou past!

5. Planten

In een etnisch interieur maken (grote) planten een wereldse en natuurlijke uitstraling helemaal af! Verspreid verschillende planten in je gehele woonkamer. Tropische planten zoals een palm of cactus passen mooi in een etnisch interieur! De etnische woonstijl zien we ook terug in de bohemian woonstijl waarin planten ook veelvuldig worden gebruikt.

woonkamer inspiratie

Meer inspiratie voor een etnisch interieur?

Op zoek naar meer inspiratie voor een etnisch interieur? Lees ook eens onze artikelen 9 leuke planten voor in huis en bohemian urban jungle!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten