6 bijzondere manieren om een dakkapel uit te voeren
Wonen Financiën Klussen

6 bijzondere manieren om een dakkapel uit te voeren

Een dakkapel is een flinke investering. Je mag dan ook best de tijd nemen om na te denken over de meest geschikte of originele vorm en uitvoering. We geven je graag een aantal ideeën voor een praktische of bijzondere uitvoering.

Karakteristieke dakkapel

Voor een landelijke en karakteristieke uitstraling kies je voor een dakkapel met een rieten kap of een dakkapel met puntdak. Een dakkapel met een zadeldak wordt vaak op oudere woningen geplaatst, zoals een jaren 30-woning.

Met deur

Net als bij een Frans balkon biedt een dakkapel met een deur je de mogelijkheid buiten wat meer bij binnen te betrekken. Je kunt de deur openzetten bij mooi weer en omdat er een hekje voor zit, hoef je niet bang te zijn dat je zomaar naar beneden valt.

Met balkon

Een dakkapel met een balkon zorgt voor een echte waardevermeerdering van je huis. Je geniet niet alleen van meer ruimte binnen maar creëert ook buiten extra ruimte. Met mooi weer kun je hier heerlijk vertoeven. Voor een dakkapel met balkon heb je wel een vergunning nodig. Het is ook verstandig om aan je buren te vragen wat zij van deze uitbreiding vinden, om een eventuele burenruzie te voorkomen.

Dakkapel balkon

Met nokverhoging

Bij een dakkapel met nokverhoging krijg je als het ware een extra verdieping op je huis. Dat zorgt voor heel wat extra, praktische vierkante meters.

Hoekdakkapel

Een hoekdakkapel kan een goede optie op zolder zijn als je aan twee kanten de zolder wilt verruimen, bijvoorbeeld de voorkant en zijkant.

Dakkapel bij twee kamers

Een dakkapel kun je ook over twee kamers verdelen om op twee kamers extra ruimte te krijgen. Je kunt eenvoudig een scheidingswand in de dakkapel plaatsen.

Wanneer je budget niet groot genoeg is om uw gewenste dakkapel te financieren, kijk dan eens naar de mogelijkheden bij een kredietverstrekker als Findio en geniet binnenkort al van extra ruimte in je huis!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten