Hier moet je op letten bij de aanschaf van een radiator
Klussen

Hier moet je op letten bij de aanschaf van een radiator

Een radiator is een radiator en die kun je best bij een doe-het-zelver halen, toch? Nou echt niet! Er zijn grote verschillen tussen de diverse radiatoren en dat merk je in het gebruik. In dit artikel gaan we daar nader op in.

Snelle warmte via een radiator

De meest gebruikte manier om een woning te verwarmen is nogal door middel van radiatoren. En dat is niet zo verbazingwekkend, want een van de grote voordelen van verwarmen via een radiator is dat je met radiatoren heel goed plaatselijk kunt verwarmen en dat dit sneller warmte oplevert dan bijvoorbeeld vloerverwarming.

Waar moet je op letten?

Radiatoren komen in vele afmetingen en kleuren. En vooral het eerste - de afmeting - is belangrijk om op te letten. Vanzelfsprekend dient de radiator te passen op de plek waar jij deze wilt plaatsen. Hij kan dus niet te groot zijn. Maar de radiator dient zeker ook niet te klein te zijn! Want een kleinere radiator heeft minder straling en dus een lagere capaciteit. En dan krijg je de ruimte wellicht onvoldoende warm. Soms is het daarom ook nodig om meerdere radiatoren op meerdere plekken in dezelfde ruimte te plaatsen.

Type radiatoren

Traditioneel zijn radiatoren verbonden met een cv-installatie die werkt op gas. Tegenwoordig zijn er echter ook diverse andere opties die het mogelijk maken om toch te verwarmen met de voordelen van radiatoren, terwijl je geen gas verbruikt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij elektrische radiatoren. Deze genereren warmte met behulp van elektriciteit. En dat is zeker in combinatie met zonnepanelen een zeer milieuvriendelijke oplossing die ook nog eens jouw energierekening in toom houdt. Bedenk bij de aanschaf van een radiator dus of dit een verstandige optie voor jou is.

Zorg dat de radiator past in jouw woonstijl

Een radiator is een zichtbaar onderdeel van een kamer of ruimte. Zorg er daarom voor dat deze past in jouw woonstijl. Er zijn namelijk radiatoren in diverse stijlen en kleuren beschikbaar en dat kun je dus heel goed aanpassen op de rest van jouw woonstijl. Vele mensen kiezen ook voor een design radiator. Daarmee wordt de radiator niet een anoniem onderdeel van de ruimte, maar en prominent onderdeel dat zorgt voor sfeer en uitstraling.

Radiator kopen met gratis verzending

Radiatoren kun je kopen bij de bekende doe-het-zelf winkels. Daar vind je echter slechts enkele exemplaren. Wil je gebruikmaken van bovenstaande tips en een energiezuinig, mooi exemplaar hebben dat past bij de rest van jouw woning, dan kun je beter kiezen voor een specialist zoals Radiator-outlet.nl. Daar vind je een zeer ruime keuze aan radiatoren in vele afmetingen, kleuren, modellen en types. Levering in heel Nederland is bovendien gratis.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten