5x Scandinavische woonaccessoires: ontdek ze nu!
Wonen Wooninspiratie Woonideeën Scandinavisch interieur

5x Scandinavische woonaccessoires: ontdek ze nu!

Scandinavische woonaccessoires zijn tegenwoordig erg populair. De Scandinavische woonstijl kenmerkt zich door het gebruik van lichte kleuren en natuurlijke materialen. Deze woonstijl is ontzettend gaaf om terug te laten komen in de woonkamer, maar ook in de slaapkamer, badkamer en toilet komt deze stijl mooi tot zijn recht. Ben jij benieuwd hoe je jouw interieur kunt stijlen met de leukste Scandinavische woonaccessoires? Lees dan snel verder!

1. Combineer de kleuren wit, grijs en natuur

Een Scandinavisch interieur herken je aan de frisse kleuren, natuurlijke materialen en heel veel lichtinval. Hierdoor straalt de ruimte een oase van rust uit. De juiste combinatie van verschillende kleuren en materialen maakt de Scandinavische look in jouw interieur helemaal af. Kies en combineer kleuren zoals:

- Wit

- Zand

- Beige

- Lichtgrijs

- Donkergrijs

- Zwart(tinten)

Scandinavische woonaccessoires

2. De juiste hoeveelheid accessoires

Scandinavische woonaccessoires vind je in talloze soorten kleuren, materialen, groottes en vormen. In een Scandinavisch interieur is het de kunst om de balans tussen rust en sfeer te creëren. Voor deze woonstijl geldt: less is more, echter is het natuurlijk wel zo dat accessoires veel sfeer meegeven aan een ruimte.

Scandinavische woonaccessoires

3. Scandinavische woonaccessoires

Er zijn veel verschillende Scandinavische accessoires, denk bijvoorbeeld aan kussens op de bank, bijzettafeltjes, rieten manden, dierenvachten, lampjes en spiegels. Maar ook vazen en kaarshouders met een Scandinavisch design zijn onmisbaar in jouw interieur. Je kunt ervoor kiezen om alle woonaccessoires te verdelen over de ruimte, of je kunt alles juist centraliseren in bijvoorbeeld de kasten van String.

Scandinavische woonaccessoires Scandinavische woonaccessoires

4. Laat de natuur terugkomen in jouw Scandinavische interieur

Er zijn veel verschillende Scandinavische woonaccessoires voor in jouw interieur. Het gebruik van natuurlijke materialen staat centraal in deze woonstijl en dit laten we dan ook graag terugkomen in de woonaccessoires. Kies en combineer bijvoorbeeld grote en kleine planten voor in huis. Denk bijvoorbeeld aan een cactus, ananasplant of een bananenboom. Deze planten zijn heel decoratief en functioneel, planten in huis is namelijk goed voor je gezondheid.

Scandinavische woonaccessoires

Meer wooninspiratie voor een Scandinavisch interieur?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie voor een Scandinavisch interieur? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Scandinavisch interieur: 5x originele woonideeën, Wooninspiratie voor een Scandinavisch interieur, Scandinavische slaapkamer inrichten: 4x wooninspiratie en Scandinavisch interieur: tover jouw huis helemaal om!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten