Wat voor bedden zijn er eigenlijk? | Slaapkamer inspiratie
Wonen Slaapkamer ideeën Wooninspiratie Inrichting

Wat voor bedden zijn er eigenlijk? | Slaapkamer inspiratie

Ga jij je slaapkamer opnieuw inrichten en ben je op zoek naar slaapkamer inspiratie? Een slaapkamer bevat een aantal standaard elementen die zowel functioneel als sfeervol zijn. Denk bijvoorbeeld aan een kledingkast, nachtkast, gordijnen en natuurlijk aan het bed zelf. We gebruiken ons bed vaak heel lang, en dat kan ook. Het is wel aangeraden om na 5-10 jaar je matrassen te vervangen. Dit is niet alleen noodzakelijk voor de ondersteuning die je matras biedt, maar ook voor de hygiëne is dit wel zo fris. Of je nu kiest voor een nieuw matras of voor een heel nieuw bed, het uitkiezen blijft lastig. Maar wat voor bedden zijn er eigenlijk? Wij hebben een aantal “bed soorten” voor jou op rijtje gezet. Kijk je mee?

1. Slaapkamer inspiratie: boxspring

De boxspring is de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Deze bedden zijn te herkennen aan hun boxvormige onderstel, hierboven op liggen de matrassen en een topper. Deze drie lagen vormen samen de boxspring. De hoogte van het matras is afhankelijk van de dikte van de box, de matrassen en de pootjes.

Boxsprings hebben een luxe uitstraling doordat er vaak wordt gewerkt met stof in plaats van met hout. Je ziet veel stoffen boxsprings, of materialen zoals leer of suéde.

De box heeft een lange levensduur, vaak tot wel 20 jaar. Het is daarentegen wel belangrijk dat je de matrassen tussen de 5-10 jaar vervangt en de topper tussen de 2-5 jaar.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Urban Möbel 24 (@urbanmoebel24_) op 26 Dec 2019 om 6:32 (PST)

2. Ledikant

Veel mensen denken bij een ledikant nog aan een standaard houten bed. Echter zijn er tegenwoordig veel mooie ledikanten te vinden van stof. Een stoffen bed geeft een sfeervolle uitstraling aan jouw slaapkamer, en dat is precies wat je nodig hebt. Zo heb je ook hele leuke velvet ledikanten. Hoe trendy?!

Een ledikant bestaat uit de basis (poten etc.), de lattenbodem en het matras. Bij dit bed heb je dus twee lagen aan ondersteuning. Bij een ledikant ligt het matras in het bed, terwijl bij een boxspring de matrassen op de box liggen. Het voordeel van een ledikant is dat deze vaak een stuk goedkoper is dan een boxspring en dat de matrassen simpel te vervangen zijn.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door BT Architecture & Design (@berkertekindesign) op 29 Dec 2019 om 12:42 (PST)

3. Senioren bed: net zo mooi

Op een gegeven moment worden we allemaal een stukje ouder en dan moeten we op allerlei vlakken elementen gaan aanpassen. Zowel in huis als eromheen. Ook het bed is hierbij erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld eens na over een Senioren bed.

Seniorenbedden zien er net zo stijlvol en tof uit als een normaal bed, alleen hebben deze bedden net wat meer functionaliteiten en mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld goed na over de hoogte van het bed. Het is onhandig als je veel moeite moet doen om op het bed te komen, ga daarom voor een wat lager bed. Ook is een verstelbaar bed ideaal voor senioren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door BettCo - Boxspringbetten (@bettco_boxspringbetten) op 28 Dec 2019 om 6:41 (PST)

Op zoek naar toffe slaapkamer ideeën?

Ga jij binnenkort een kleine slaapkamer inrichten? Doe dan toffe slaapkamer ideeën op en neem een kijkje tussen de artikelen: Blauwe slaapkamer inrichten | alles over kleur, Lichtgrijze slaapkamer: zacht, verfijnd en rustgevend, Zolderkamer inrichten | interieur ideeën

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten