Blauwe slaapkamer inrichten | alles over kleur
Wonen Slaapkamer ideeën Wooninspiratie

Blauwe slaapkamer inrichten | alles over kleur

Wil jij een blauwe slaapkamer inrichten? De kleur blauw staat voor rust, sympathie, status en vertrouwen. Deze kleur is dan ook de lievelingskleur van veel mensen. Daarnaast denken we bij de kleur blauw al snel aan de natuur: lucht en water. Blauw is een hele krachtige kleur en past dan ook uitstekend bij mensen met een loyaal en lief karakter. We zien de kleur blauw regelmatig voorbij komen in het interieur, bijvoorbeeld in de woonkamer. Je kunt deze kleur ook heel mooi verwerken in de slaapkamer. Benieuwd hoe je dit kunt doen? Lees dan snel verder en doe inspiratie op voor een blauwe slaapkamer.

Mix & match verschillende tinten blauw

Er zijn veel verschillende tinten blauw. Veel mensen raken hierdoor in de war: welke kleur blauw moet ik nou kiezen? Nou, maak je niet druk. Kies er zoveel als je wil. Vrijwel alle tinten blauw passen namelijk heel mooi bij elkaar, en samen maken ze de ruimte nog krachtiger.

Mix & match verschillende tinten blauw met elkaar. Pak een paar donkere tinten blauw en een paar lichtere tinten. Verf bijvoorbeeld de grootste muur in de slaapkamer donkerblauw en de kleine muur lichtblauw. Ga voor een koraalblauw bed met een turquoise dekbed erop.

blauwe slaapkamer inrichten

Blauw/grijze slaapkamer

Een blauwe slaapkamer hoeft niet helemaal blauw te zijn. De kleur blauw combineert namelijk ook heel mooi met andere kleuren, zoals met grijs. De kleurencombinatie blauw/grijs zorgt voor heel veel rust. De combinatie hiervan is al snel perfect in balans: de krachtige elementen van blauw in combinatie met de neutrale uitstraling van grijs. Omdat deze twee kleuren samen mooi in balans zijn, zijn ze samen uitermate geschikt voor in de slaapkamer.

blauwe slaapkamer inrichten

Blauwe slaapkamer inrichten: voeg kleurrijke woonaccessoires toe

Een blauwe slaapkamer inrichten is een leuke en kleurrijke klus. We zagen net al dat een blauwe slaapkamer niet alleen maar blauwe elementen hoeft te bevatten. Blauw is namelijk ook heel mooi te combineren met andere kleuren. In combinatie met de kleur grijs, krijgt een ruimte een rustige uitstraling. Je kunt natuurlijk ook andere kleuren toevoegen waardoor de ruimte juist wat vrolijker wordt.

Combineer blauw met kleuren zoals dieprood, paar of zachtroze. Deze kleuren gaan perfect samen met allerlei verschillende blauwtinten. Laat de combinatie van rood, roze en paars terugkomen in de woonaccessoires in de slaapkamer. Leg bijvoorbeeld een rood kleedje over het bed, ga voor zachtroze nachtlampjes en wat paarse kussens.

blauwe slaapkamer inrichten

Slaapkamer inrichten: meer wooninspiratie?

Ga je een slaapkamer inrichten en ben je op zoek naar meer wooninspiratie? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Lichtgrijze slaapkamer: zacht, verfijnd en rustgevend, Zolderkamer inrichten | interieur ideeën, Roze slaapkamer ideeën: liefde, energie en passie en 3x Groene slaapkamer: go green!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten