Roze slaapkamer ideeën: liefde, energie en passie
Wonen Slaapkamer ideeën Wooninspiratie

Roze slaapkamer ideeën: liefde, energie en passie

Ben jij op zoek naar roze slaapkamer ideeën? Een roze slaapkamer is niet alleen super geschikt als meisjes kamer, het kan ook heel goed voor een volwassenen slaapkamer. Roze is een zachte roodkleur en de associaties van deze kleur zijn energie, vrolijk, zoet, liefde, spannend en passie. Deze kleur kun je dan ook op een hele speelse, of juist chique manier laten terugkomen in jouw slaapkamer. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder en ontdek 4 roze slaapkamer ideeën!

Roze dekbedovertrek

Op zoek naar toffe roze slaapkamer ideeën? Je kunt ervoor kiezen om je hele slaapkamer aan het roze thema te verbinden, of enkel een aantal belangrijke elementen in jouw slaapkamer, zoals je dekbedovertrek. Ga voor een zachtroze dekbedovertrek met wat roze kussens. Hierdoor krijgt jouw slaapkamer gelijk een hele speelse look.

roze slaapkamer ideeën

Roze slaapkamer ideeën

Ben jij helemaal weg van de kleur roze? Dat komt dan mooi uit! Je kunt namelijk op een hele toffe manier de kleur roze verwerken in jouw slaapkamer. Er zijn een aantal verschillende rozetinten die je mooi met elkaar kunt combineren. Denk aan lichtroze, hardroze, knalroze etc. Roze is een zachte tint van de kleur rood en daarom kleurt rood ook mooi bij dit kleurenpalet. Ook de kleur paars past er goed bij.

Mix en match allerlei verschillende roze tinten in combinatie met rood en paars voor in jouw slaapkamer. Verf bijvoorbeeld de muur lichtroze, ga voor hardroze gordijnen, een rode fauteuil en knalroze beddengoed. Met deze ingrediënten is jouw slaapkamer ultiem romantisch! Hoe leuk is dat?

roze slaapkamer ideeën

Roze & wit

Roze slaapkamer ideeën: combineer roze met wit! Door de vrolijke kleur roze met wit te combineren in het interieur krijg je een hele frisse uitstraling in jouw slaapkamer. Verf bijvoorbeeld een muur roze en de andere muren wit. De roze muur is dan een echte eyecatcher in de kamer.

Daarnaast kun je nog een groot, wit kleed op de vloer leggen. Zet hier je bed op met roze kussens/dekens. Door de juiste combinatie van wit en roze, komt de roze kleur extra mooi tot zijn recht.

roze slaapkamer ideeën

Roze slaapkamer v.s. donker

Een roze slaapkamer is niet alleen erg mooi in combinatie met de kleur wit, maar gaat ook heel goed samen met een aantal donkere kleuren. Verf de muur achter je bed bijvoorbeeld donkergrijs, leg oudroze linnengoed op bed en kijk wat er gebeurd! Er ontstaat direct een warme sfeer in jouw slaapkamer.

roze slaapkamer ideeën

Op zoek naar meer slaapkamer ideeën?

Ben je op zoek naar meer slaapkamer ideeën? Kijk dan ook eens tussen de artikelen: 3x Groene slaapkamer: go green!, Luxe slaapkamer ideeën: 4x inspiratie, Landelijke slaapkamer | tips & wooninspiratie, Inspiratie behang meisjeskamer: Lief & vrolijk en Slaapkamer inspiratie: 4x maak de look helemaal af

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten