Landelijke slaapkamer | tips & wooninspiratie
Wonen Slaapkamer ideeën Wooninspiratie Landelijk interieur

Landelijke slaapkamer | tips & wooninspiratie

Een landelijke slaapkamer straalt een oase van rust en gemoedelijkheid uit, en dat is precies wat we soms nodig hebben om even lekker te relaxen. De landelijke woonstijl is een nonchalante en warme woonstijl, waarin veel mensen zich snel thuis voelen. In een landelijke slaapkamer zien we veel natuurlijke materialen en kleuren terug, zoals bruin, beige, zand en wit. Nieuwsgierig naar meer wooninspiratie voor een landelijke slaapkamer? Lees dan snel verder!

Landelijke slaapkamer inspiratie: donker v.s. licht

Wanneer je een landelijke slaapkamer gaat inrichten is het belangrijk dat je vooraf nadenkt over de kleuren die je wil toepassen in jouw slaapkamer. De landelijke woonstijl is heel veelzijdig, maar tegelijkertijd heel simpel. We zien over het algemeen twee verschillende kleurpaletten terugkomen in deze woonstijl. Er wordt vaak gekozen voor een donker kleurpalet: donkerbruin, lichtbruin en beige. Soms worden hier nog kleuren zoals donker paars en mosgroen aan toegevoegd voor wat extra sfeer.

Houd jij meer van lichte kleuren en een frisse look? Kies dan voor een lichter kleurenpalet. Kies en combineer kleuren zoals wit, crème, zand en licht grijs.

landelijke slaapkamer

Slaapkamer verlichting: soorten lampen

De juiste verlichting is essentieel voor de sfeer in jouw landelijke slaapkamer. Je wilt immers dat de slaapkamer er ‘s avonds net zo gezellig uitziet als overdag. Allereerst is het belangrijk dat je nadenkt over wat voor soort lamp je in jouw slaapkamer wil hebben. Het is daarom belangrijk dat je jezelf goed oriënteert op alle mogelijkheden, dit kun je bijvoorbeeld doen bij Lampen24. Europa‘s grootste onlineshop voor lampen waar je de keuze hebt uit 30.000 lampen

Ga je voor moderne hanglampen, tafellampen of voor toffe vloerlampen? Je kunt er ook voor kiezen om verschillende soorten lampen te combineren. Ga bijvoorbeeld voor plafondverlichting in combinatie met twee tafellampjes op de nachtkasten.

De soort lamp is ook erg bepalend voor de ruimte. Ga voor een lamp met een lage kleurtemperatuur, ongeveer tussen de 2200 - 2700 k. Deze lampen geven warm, bruin/geel licht waardoor jouw slaapkamer een gemoedelijke uitstraling krijgt.

landelijke slaapkamer

Geef een persoonlijke touch aan jouw landelijke slaapkamer

We hebben net gezien hoe je de juiste sfeer kunt meegeven aan jouw landelijke slaapkamer middels kleurgebruik en verlichting. Natuurlijk is de invulling van de slaapkamer ook onmisbaar, want met meubels en accessoires geef je nog meer kracht aan een ruimte. Maak jouw slaapkamer af met mooie gordijnen, een zacht vloerkleed en een wollen kleed over het bed. Ga voor een grote, groene plant in de slaapkamer en hang een of meerdere simplistische schilderijen op.

Om jouw slaapkamer een persoonlijke touch te geven kun je zelf ook aan de slag gaan, door eigen accessoires/meubels te maken of simpelweg te veranderen. Heb je bijvoorbeeld nog een oud nachtkastje die je eigenlijk wel een nieuw leven kunt geven? Schuur het kastje wat op en gooi er een likje verf overheen. Of heb je kinderen die helemaal weg zijn van schilderen en tekenen? Maak dan samen een tof schilderij voor op jouw landelijke slaapkamer.

landelijke slaapkamer inspiratie

Meer slaapkamer inspiratie?

Ben je op zoek naar meer slaapkamer inspiratie? Neem dan gerust eens een kijkje tussen onze andere artikelen: Inspiratie behang meisjeskamer: Lief & vrolijk, Slaapkamer inspiratie: 4x maak de look helemaal af, Slaapkamer inspiratie: wat beddengoed met je slaapkamer kan doen en Mooie slaapkamer ideeën: 4x inspiratie

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten