3x Groene slaapkamer: go green!
Wonen Slaapkamer ideeën Wooninspiratie

3x Groene slaapkamer: go green!

Op zoek naar wooninspiratie voor een groene slaapkamer? De kleur groen staat voor balans, vruchtbaarheid, positiviteit en harmonie. Een groene slaapkamer straalt veel rust uit en dat is precies wat je soms even nodig hebt om te ontspannen. Je kunt jouw slaapkamer zo groen maken als je zelf wil. Benieuwd wat de kleur groen te bieden heeft voor in de slaapkamer? Lees dan snel verder!

Groene slaapkamer: semi landelijk

De kleur groen is niet alleen rustgevend en mooi, de kleur is ook nog eens makkelijk te combineren met andere kleuren, zoals met wit, bruin, beige en grijs. Hierdoor kun je deze kleur ook makkelijk later toevoegen aan een ruimte. Zo past groen ook erg mooi in een landelijk interieur. De combinatie van alle natuurlijke kleuren komt mooi tot zijn recht in de slaapkamer.

Bedenk vooraf welke elementen in jouw slaapkamer groen worden. Wil je alle muren, meubels en accessoires groen hebben of ga je enkel voor een groene wand en wat accessoires?

groene slaapkamer

Ga voor behang

Een groene slaapkamer geeft een natuurlijke uitstraling, omdat we groen al snel associëren met de natuur. Je mag dit daarom best wel benadrukken. Hoe tof is het om echte planten in je kamer te hebben? Of een gaaf bloemen behang?

Behang is tegenwoordig weer helemaal terug van weggeweest. Het grote voordeel van behang is dat wanneer je een kleur of patroon beu bent, je er gewoon weer een andere print voor uitkiest. Ga voor een behangsoort waar de kleur groen in terugkomt. Denk bijvoorbeeld aan een print met groene bladeren of bomen.

bohemian urban jungle

Hello nature!

Je kunt jouw groene slaapkamer ook op een hele tastbare manier inrichten. Haal gewoon de natuur in huis! Plaats allerlei verschillende soorten planten in jouw slaapkamer. Dit ziet er niet alleen superleuk uit, het is ook nog eens heel goed voor je!

Om jouw groene slaapkamer nog meer aan te kleden kun je een groen dekbedovertrek over jouw bed leggen, met een aantal decoratieve kussens. Het bed is namelijk al snel een eyecatcher in de slaapkamer, omdat dit een groot object is in de kamer. Zorg er daarom voor dat je bed er altijd mooi uitziet.

naturlijke slaapkamer

Meer slaapkamer ideeën?

Ben je op zoek naar meer slaapkamer ideeën? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Luxe slaapkamer ideeën: 4x inspiratie, Landelijke slaapkamer | tips & wooninspiratie en Slaapkamer inspiratie: 4x maak de look helemaal af.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten