Scandinavische keuken: unieke keukeninspiratie

Ben jij ook helemaal weg van het idee van een Scandinavische keuken? Een Scandinavische keuken is erg sfeervol en past mooi bij iedere woonstijl. Natuurlijk maakt dit heel jouw woning compleet als je al een Scandinavisch interieur hebt! De Scandinavische woonstijl staat bekend om de rustige uitstraling, lichte kleuren en veel lichtinval. Benieuwd hoe een Scandinavische keuken eruit ziet met deze elementen? Lees dan snel verder en doe wooninspiratie op!

Een Scandinavische keuken

Een Scandinavische keuken kenmerkt zich door het gebruik van lichte kleuren. De basis van deze woonstijl is de wit in combinatie met de kleuren lichtgrijs, neude, beige en bruin. Soms worden er ook een aantal zwarte elementen gebruikt in deze woonstijl, om contrast te creëren. Houd de basis van jouw Scandinavische keuken dan ook wit, dan kun je er later nog meer kleur aan toevoegen.

Op het gebied van materialen is de keuze ook veelzijdig. Het is echter wel belangrijk dat je gebruik maakt van natuurlijke materialen. Denk aan hout, steen, riet, marmet (of look-a-like) etc. Dit benadrukt de Scandinavische woonstijl extra!

keuken inspiratie

Kleed jouw keuken gezellig aan

Een witte keuken kan best saai zijn. Dit is natuurlijk niet de bedoeling, want jou keuken mag best een beetje leven. Maak daarom gebruik van toffe accessoires en decoreer jouw keuken op een rustige manier. Zet bijvoorbeeld een mooie, grote vaas neer met kleurrijke bloemen. Hierdoor krijgt jouw keuken gelijk een sfeerboost!

Hang een houten borrelplank op tegen de muur en zet wat mooie schaaltjes in een open kast. Hierdoor wordt de keuken een gezellige plek. De keuken is natuurlijk een plaats waar veel wordt gekookt en dat mag je er ook best in terugzien. Een pan op het fornuis als decoratie is dus niet eens zo’n gek idee. Je hoeft echt niet altijd je keuken spik en span op te ruimen. Laat na een avond frietjes eten de airfryer lekker staan. De meeste airfryers zien er best trendy uit dus die passen ook nog mooi in de keuken!

PS: wist je dat je met een airfryer echt te gekke gerechten kan maken? Van je ontbijt, avondeten tot een zelfgemaakte cake!

keuken decoratie

Met deze elementen maak je jouw Scandinavische keuken helemaal af

Maak jouw Scandinavische keuken helemaal af met een aantal toffe elementen. Tegenwoordig is een keukeneiland erg populair. Een keukeneiland is niet alleen erg functioneel vanwege de extra ruimte om te koken, het ziet er ook nog eens super gezellig uit! Het keukeneiland kun je daarnaast ook gebruiken als barretje. Zet er een aantal barkrukken bij en tada: de ideale plek voor een gezellige vrijmibo!

Wil je jouw keuken nog een uniek element meegeven? Ga dan voor een toffe achterwand. Ga voor een stenen keuken achterwand of plaats mooie hexagon tegeltjes. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een marmer look of voor behang! Laat je creativiteit los en bedenk iets unieks.

achterwand keuken

Meer keuken inspiratie?

Ben je op zoek naar meer keuken inspiratie? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Inspiratie keuken: 9 toffe ideeën, Keuken ideeën: 3 verschillende woonstijlen, 5x Kleine keuken inspiratie: klein maar fijn en Tover jouw keuken om tot een industriële keuken

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten